Soruyu cevaplayalım lütfen yardım edin

Okunuşu 36.702 olan sayının birler bölüğündeki sayıyı yazınız

Okunuşu 36.702 olan sayının birler bölüğündeki sayıyı yazınız

Cevap: Sayının okunuşuna göre, “36.702” sayısındaki birler bölüğündeki sayıyı belirlememiz isteniyor. Sayıyı yazarken, noktadan sonraki bölüme (yani son bölüme) bakmamız gerekir.

Adımlar:

1. Sayıyı Doğru Okuma: Sayı “otuz altı bin yedi yüz iki” olarak okunur. Burada her bir bölüğün hangi basamakları içerdiğine dikkat etmemiz gerekir.

2. Birler Bölüğünün Belirlenmesi: Birler bölüğü, sayının en sağındaki üç basamaktan oluşur. 36.702 sayısında bu bölüm "702"dir.

3. Birler Basamağındaki Sayıyı Bulma: Birler basamağı, en son basamaktır. Yani "702"deki “2” rakamı birler basamağındaki sayıdır.

Birler Bölüğündeki Sayı: 36.702 sayısında, birler basamağındaki sayı 2’dir.

Birler basamağının, bir sayının tam sayılar kısmının en sağında yer aldığını unutmamalıyız. Sayıları okurken, rakamlar arasında mümkün olduğunca net ayrım yapmamız önemlidir. Böylelikle, bir sayının belirli bir basamağındaki rakama kolaylıkla ulaşabiliriz.

Fulya_Bilen için yardımcı olacak şekilde, sayının birler bölüğündeki rakamı belirledik ve onun nasıl bulunacağını adım adım gösterdik. Bu tip basamak problemlerinde, sayının tüm yapısını göz önünde bulundurmak önemlidir.