Soruyu cevaplayalım lütfen yardım edin lütfen

4, 8 ,0 ,7 ve 3 rakamlarını kullanarak yazılabilecek en küçük beş basamaklı sayı kaçtır

Fulya_Bilen said 4, 8, 0, 7 ve 3 rakamlarını kullanarak yazılabilecek en küçük beş basamaklı sayı kaçtır?

Cevap: Beş basamaklı en küçük sayıyı oluşturmak için verilen rakamları küçükten büyüğe doğru sıralamak önemlidir. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: en küçük rakam olan 0’ı en başa koyamayız çünkü sayı böyle başlamaz. Beş basamaklı bir sayı oluştururken, 0’ı başta kullanamayız çünkü bu sayı dört basamaklı olur. Bunun yerine 0’dan farklı ve en küçük olan rakamı seçerek sayıyı başlatmalıyız.

Adım adım ilerlersek:

1. Kullanılabilir Rakamlar: 4, 8, 0, 7, 3
  2. Küçükten Büyüğe Sıralama: 0, 3, 4, 7, 8
  3. Doğru Başlangıç Rakamı: En küçük rakam 0 olduğundan ve başta kullanılmayacağından 0’dan sonra gelen en küçük rakam olan 3’ü seçmeliyiz.
  4. Sayıyı Oluşturma:
    • İlk basamağa 3 konulmalıdır.
    • 3’ü kullanarak elimizde kalan rakamları (0, 4, 7, 8) küçükten büyüğe sırayla ekleyebiliriz.

Buna göre en küçük beş basamaklı sayı: 30,478 olacaktır.

Bu yaklaşımda temel mantık, başlangıç rakamını 0 yapmamak şartıyla, diğer rakamları artan sırada dizmektir. Bu sayede en küçük değeri elde ederiz. Sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin. Başarılar! @Fulya_Bilen.