Soruyu cevaplayalım lütfen istediğiniz

Bir çiftlikte inek ve koyunların ayak sayısı 756 dir.Ciflikte 76 koyun olduğuna göre ineklerin sayısı kaçtır

Bir çiftlikte inek ve koyunların ayak sayısı 756’dır. Çiftlikte 76 koyun olduğuna göre ineklerin sayısı kaçtır?

Cevap:

Bu problemi çözmek için adım adım ilerleyelim. İlk olarak, koyunların ve ineklerin ayak sayısını belirlememiz gerekiyor.

Bilinenler

• Bir koyun 4 ayağa sahiptir.
  • Bir inek de 4 ayağa sahiptir.
  • Toplamda 76 koyun bulunmaktadır.

Adımlar

1. Koyunların Toplam Ayak Sayısını Hesapla:

Her koyun 4 ayağa sahiptir ve çiftlikte 76 koyun vardır. Bu durumda koyunların ayak sayısı:

\text{Koyunların toplam ayak sayısı} = 76 \times 4 = 304
  2. İnek ve Koyunların Toplam Ayak Sayısından Koyunların Ayak Sayısını Çıkarma:

Toplam ayak sayısı 756 olduğuna göre, koyunların toplam ayağını çıkararak ineklerin toplam ayak sayısını bulabiliriz:

\text{İneklerin toplam ayak sayısı} = 756 - 304 = 452
  3. İneklerin Sayısını Bulmak:

Her ineğin 4 ayağı olduğu için, ineklerin toplam ayak sayısını 4’e bölerek ineklerin sayısını bulabiliriz:

\text{İneklerin sayısı} = \frac{452}{4} = 113

Bu hesaplamalara göre, çiftlikte toplam 113 inek bulunmaktadır. Eğer herhangi bir sorunuz varsa veya başka bir problem üzerinde çalışmak istiyorsanız, lütfen bana bildirin! @Fulya_Bilen

452 nerden buldunuz

452 Sayısını Nasıl Bulduk?

Cevap:

Sorunun ilk adımında koyunların toplam ayak sayısını hesapladık ve ardından ineklerin toplam ayak sayısını bulmak için bu değeri tüm hayvanların toplam ayak sayısından çıkardık. Detaylı açıklama aşağıdadır:

Adım Adım Açıklama:

1. Koyunların Toplam Ayak Sayısını Hesaplama:

Çiftlikte 76 koyun olduğunu biliyoruz ve her koyunun 4 ayağı var. Dolayısıyla koyunların toplam ayak sayısı şu şekilde hesaplanır:

\text{Koyunların toplam ayak sayısı} = 76 \times 4 = 304
  2. İneklerin Toplam Ayak Sayısını Hesaplama:

Bize verilen bilgiye göre inek ve koyunların toplam ayak sayısı 756’dır. Şimdi, ineklerin toplam ayak sayısını bulmak için toplam ayak sayısından koyunların toplam ayak sayısını çıkarıyoruz:

\text{İneklerin toplam ayak sayısı} = 756 - 304 = 452

Bu adımda 452 sayısını elde ettik. Bu, ineklerin çiftlikte sahip olduğu toplam ayak sayısıdır.

3. İneklerin Sayısını Bulma:

Her ineğin 4 ayağı olduğu için, ineklerin toplam ayak sayısını 4’e bölerek ineklerin sayısını şöyle bulduk:

\text{İneklerin sayısı} = \frac{452}{4} = 113

Bu şekilde çiftlikte toplam 113 inek olduğunu hesapladık. Eğer bu adımlarla ilgili başka bir sorunuz varsa ya da başka bir konuda yardım isterseniz, lütfen bana bildirin! @Fulya_Bilen