Meslek gelişim dersi acil

Bu görsel, bir işletmenin duvarlarında yer alan güvenlik sembollerini ve bu sembollerin anlamlarını araştırma ödevi içindir. Aşağıda bu sembollerin genel anlamları ve açıklamaları bulunmaktadır:

1. Yıldırım Sembolü: Elektrik tehlikesi – Elektrik çarpması tehlikesine karşı dikkat edin.

2. Kafatası ve Kemikler: Zehirli Madde – Zehirli veya tehlikeli maddelerin bulunduğunu belirtir.

3. İlk Yardım Çantası: İlk Yardım – Acil durumlarda kullanılmak üzere ilk yardım ekipmanının bulunduğunu gösterir.

4. Alev Sembolü: Yanıcı Madde – Yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunduğuna işaret eder.

5. Üçgen İçinde Çarpı: Tehlike – Genel bir tehlike uyarısı, dikkatli olunması gerektiğini belirtir.

6. Sigara Üzeri Çizgi: Sigara İçilmez – Sigara içmenin yasak olduğunu gösterir.

7. Kulaklık: Kulak Koruyucu Kullan – Gürültüye karşı kulak koruyucu kullanılması gerektiğini belirtir.

8. Kaygan Zemin: Kaygan Zemin – Dikkat edilmesi gereken kaygan bir zemini ifade eder.

9. Radyo Dalgası: Radyasyon – Radyasyon tehlikesi bulunan alanları işaret eder.

Bu semboller, çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla işletmelerde önemli bir rol oynar. Her bir simge, belirli bir tehlikeye karşı uyarıda bulunur ve çalışanları önlem almaları konusunda bilgilendirir.

1 Beğeni