Bu görselde çeşitli güvenlik ve uyarı sembollerinin bulunduğu bir tablo yer alıyor. Bu semboller, genellikle bir üretim tesisinin duvarlarında çalışanları koruma ve bilgilendirme amacıyla kullanılır. İşte bu sembollerin anlamları:
-
Elektrik Tehlikesi: İlk sıradaki sembolde, genellikle yıldırım işaretine benzer bir simge görülür. Elektrik tehlikesi olan alanları gösterir ve dikkatli olunması gerektiğini belirtir.
-
Zehirli Maddeler: Kafatası ve çapraz kemiklerin yer aldığı sembol, zehirli veya tehlikeli kimyasalların bulunduğunu ifade eder. Bu sembol, bu tür maddelere yaklaşırken dikkatli olunması gerektiği anlamına gelir.
-
İlk Yardım: Artı işareti, sağlık ve ilk yardım noktalarını gösterir. Acil bir durumda yardım alınabilecek yeri belirtir.
-
Yangın Tehlikesi: Alev simgesi genellikle yanıcı maddelerin bulunduğu alanları işaretler. Yangın riski olduğunda dikkatli olunması gerektiğini vurgular.
-
Radyoaktif Maddeler: İç içe geçmiş üçgenlerle oluşturulan sembol, radyoaktif malzeme tehlikesini belirtir. Bu tür alanlarda özel önlemler alınmalıdır.
-
Sigara İçmek Yasaktır: Sigara içmeyi yasaklayan bir işaret, dumansız bölgeleri veya bu alanlarda sigara içmenin tehlikeli olduğunu gösterir.
-
Kulak Koruma Israrı: Kulaklık simgesi, gürültü seviyesinin yüksek olduğu yerlerde kulak koruyucu takılmasını belirtir.
-
Kaygan Zemin: Düşen bir kişi sembolü, kayma tehlikesi olan bölgeleri gösterir. Bu durumda dikkatle hareket edilmesi gerektiğini belirtir.
-
Radyo Frekansı Tehlikesi: Yayılım simgesi, elektromanyetik alanlara veya radyo frekans tehlikesine dikkat çeker.
Bu semboller, iş güvenliği açısından son derece önemlidir ve çalışanların korunması için kritik bilgiler sağlar. Her sembolün anlamını bilmek ve talimatlarına uymak, kazaların önlenmesine yardımcı olur.