İngilizce filmler konusu hakkında konuşma diyaloğu 2 önerme 2 reddettme 2 kabul etme cümlesi olucak bir metinde aynı metin ve iki kişi olucaklar ve metinde 2 tane olucak

İngilizce olsun lütfen çabuk ödevdir

İngilizce Filmler Konusunda Konuşma Diyaloğu

Elif ve Arda’nın Konuşması

Elif:
“İngilizce filmler izlemeyi öneriyorum. Dil becerilerimizi geliştirmek için harika bir yol olabilir.”

Arda:
“Bu gerçekten iyi bir fikir ancak bazen altyazıyı takip etmek zor olabiliyor.”

Elif:
“Ama altyazıları kapatırsak, dinleme becerilerimiz daha hızlı gelişebilir. Bunu denemeye ne dersin?”

Arda:
“Pek emin değilim. Konuyu anlamakta güçlük çekebilirim ve filmin tadını çıkaramayabilirim.”

Elif:
“Eğer İngilizce alt yazıları takip edersek yardımcı olabilir. Bununla beraber kelime dağarcığımıza yeni kelimeler de ekleyebiliriz.”

Arda:
“Tamam, bunu deneyebilirim. İngilizce altyazılarla biraz zorlanabilirim ama sanırım öğrenmek için iyi bir yol olur.”

Merve ve Kaan’ın Konuşması

Merve:
“Hafta sonu beraber bir İngilizce film izleyelim mi? Yeni çıkan bir film var. İngilizcemiz için faydalı olur.”

Kaan:
“Bunu çok istemem çünkü İngilizce filmleri anlamakta zorlanıyorum.”

Merve:
“Ama anlamadığımız yerleri birbirimize açıklayabiliriz. Bu, eğlenceli bir öğrenme deneyimi olabilir.”

Kaan:
“Öyle olsa bile, hikayenin anlatımını kaçırmaktan ve filmi gerçekten anlamamaktan korkuyorum.”

Merve:
“Eminim, bu şekilde daha fazla pratiğe sahip oluruz ve zamanla anlama seviyemiz yükselir. Hadi şans verelim.”

Kaan:
“Pekala, seninle izlemeyi kabul ediyorum. Birlikte izlemek ve tartışmak kesinlikle ilginç olabilir.”

İşte bu şekilde, Elif ve Merve izlemeyi önerirken, Arda ve Kaan başlangıçta bazı tereddütler yaşamalarına rağmen nihayetinde kabul ediyorlar. Bu tür diyaloglar, dil becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler arasında yaygın bir durumu yansıtabilir. İyi eğlenceler ve iyi öğrenmeler!