İki kişilik konuşma

Bir arkadaş yerlere çöp atıyor, diğer arkadaşı uyarıp yerden alıp çöp kutusuna atıyor bu konu hakkında ikisinin arasından geçen bir diyalog yazar mısın ?

Bir arkadaş yerlere çöp atıyor, diğer arkadaşı uyarıp yerden alıp çöp kutusuna atıyor. Bu konu hakkında ikisinin arasında geçen bir diyalog yazar mısın?

Diyalog:

• Ali: (Elinde bir çöp parçası varken yere atar) Ah, sonunda şu yiyeceği bitirdim!

• Mert: Hey Ali, neden yere çöp attın? Bilirsin, çevremizi temiz tutmalıyız.

• Ali: Ah, pardon Mert. Genelde dikkat etmeye çalışırım ama bu sefer fark etmedim sanırım.

• Mert: Anlıyorum, bazen hepimizin dikkati dağılabiliyor. Ama eğer çöp kutusuna gitmezsek, hem çevremize zarar veririz hem de başkalarını kötü örnek olabiliriz.

• Ali: Haklısın Mert. Çevremizi korumak bizim sorumluluğumuzda. Daha dikkatli olacağım, söz veriyorum.

• Mert: Harika! Aslında, yere attığın çöpü alıp ortak çaba sağlamak adına çöp kutusuna götürmeye ne dersin?

• Ali: Tabii ki, hemen alıyorum. Teşekkürler beni uyardığın için. Birlikte daha temiz bir ortam yaratabiliriz.

• Mert: Ne demek, önemli olan birbirimize destek olmak ve çevremizi korumak. Her zaman beraber çalışabiliriz.

• Ali: Kesinlikle öyle, Mert. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Yardım ve desteğin için teşekkür ederim!

Özet: Ali, yere çöp attığı için uyarması üzerine Mert, çevremizi temiz tutmanın önemini vurgular. Ali, hatasını kabul eder ve çöpünü çöp kutusuna atarak davranışını düzeltir. İkisi, çevrelerini koruma ve temiz tutma konusunda hemfikir olur.