Türkçe ama sınav ver's

Resimdeki b kısmını yapınız

Görseldeki b Kısmını Yapmak

Görev: İki çocuk arasında geçen ve çevreye karşı sorumluluk konusunu alan bir diyalog yazma.

Diyalog:

Ali: Merhaba Elif! Bugün okuldan sonra parka gidelim mi?

Elif: Tabii ki, Ali! Parkta vakit geçirmeyi çok seviyorum. Ama parka gittiğimizde yerlere çöp atılmamasına dikkat etmeliyiz.

Ali: Kesinlikle katılıyorum. Geçen gün fark ettim ki bir sürü plastik şişe ve ambalaj etrafa saçılmıştı. Keşke herkes çevreye daha duyarlı olsa.

Elif: Evet, doğru söylüyorsun. Çevreyi temiz tutmak çok önemli. Çöplerimizi çöp kutusuna atarsak bu güzel alanlar herkes için temiz kalabilir.

Ali: Belki de etraftaki çocuklara durumu anlatan küçük bir etkinlik yapabiliriz. Böylece herkes daha bilinçli olabilir.

Elif: Harika bir fikir! Hep birlikte yaparsak daha etkili olabilir. Ayrıca eve dönmeden önce yanımızda bir torba götürüp yerdeki çöpleri toplayabiliriz.

Ali: Çok iyi olur. Hem eğleniriz hem de çevremizi koruruz. O zaman okuldan sonra buluşalım!

Elif: Anlaştık! Görüşmek üzere, Ali!

Çalışmanızı düzenlerken:

• Diyaloğun konusunu belirginleştirin ve verilen temaya uygun olarak gözden geçirin.
  • Yazının akışını kontrol edin ve gerekli gördüğünüz yerlerde iyileştirmeler yapın.