Elma topladı bunlardan 22 tanesini komşularına verdi geriye 18 tane elma kaldı Ali'nin ağaçta kaç tane elma topladığını bulalım a kare ağaçtan toplanan elma sayısı 22 komşularına verilen elma sayısı eşittir 18 Ali'nin evinde kalan elma sayısı

Galiba ötesinde ağaçtan bir miktar elma topladı bunlardan 22 tanesi komşularına verdi geriye 18 tane elma kaldı Ali’nin ağaçtan kaç tane elma topladığını bulalım kare ağaçtan toplamaya elma sayısı 22 komşulara verilen elma sayısı eşittir 18 Ali’nin evinde kalan elma sayısı bunun sonucu

Hiranur_Altunbey’in Sorusu: Ali Açısından Elma Toplama Problemi

Cevap:

Ali’nin ağaçtan topladığı elma miktarını bulmak için verilen bilgileri kullanarak, basit bir matematiksel işlem yapmamız gerekmektedir.

1. Toplam Elma Sayısını Belirleme:

• Ali, bir ağaçtan elma topladı.
    • Bu elmalardan 22 tanesini komşularına verdi.
    • Geriye kalan 18 elma, Ali’nin evinde kaldı.
  2. Matematiksel Denklem Kurma:

• Ali’nin başlangıçta kaç elma topladığını (a) bilmek istiyoruz.

• Denklem şu şekilde kurulur:

[
      a = \text{Komşularına Verilen Elma Sayısı} + \text{Evde Kalan Elma Sayısı}
      ]

[
      a = 22 + 18
      ]

3. Denklemi Çözme:

• Bu denklemi çözdüğümüzde:

[
      a = 40
      ]

4. Sonuç:

• Ali ağaçtan toplamda 40 elma toplamıştır.

Bu problemin sonunda, Ali’nin başlangıçta kaç elma topladığını öğrendik: 40 elma. Bu tür basit toplama işlemleri, günlük yaşam problemlerini anlamada yardımcı olur. Matematik, basit ya da karmaşık olsun, her zaman hayatımızı kolaylaştıran bir araç olarak yanımızda yer alır. @Hiranur_Altunbey

Her zaman matematiksel problemleri bu şekilde adım adım çözmeyi unutma! Matematikteki bu tür pratikler, problemleri zor gibi görünse de, daha kolay başa çıkmamıza yardımcı olur. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsan, bana sormaktan çekinme!