Görüntüde bir dilbilgisi testi yer alıyor. Sorular dolaylı anlatım, bağlaçlar ve dilbilgisi kuralları üzerine odaklanmış. Her bir sorunun doğru şekilde nasıl tamamlanması gerektiği belirtilmiş.
Örneğin, 9. soruda modern araba motorlarındaki teknoloji ile ilgili bir cümle tamamlanmaya çalışılıyor. Diğer sorular ise yer ve zaman belirleyen bağlaçlar, gelecek zaman ifadeleri ve geçmiş zaman farklılıklarına dair örnekler içeriyor.
Soruları didaktik bir şekilde inceleyip hangi şıkkın neden doğru olduğunu açıklamanı istersen yardımcı olabilirim.
Çözer misinn
Tabii, soruları tek tek inceleyip cevaplayabilirim.
9. Soru
The technology — in modern car engines is basically the same as the one — more than a hundred years ago.
Cevap: C) being used / invented
Açıklama: Bu cümlede pasif yapı kullanılmalı çünkü modern araba motorlarındaki teknoloji hali hazırda kullanılıyor. “Being used / invented” kombinasyonu doğru şekilde tamamlıyor.
10. Soru
As we were later informed, it was the next door neighbour — saw the burglars — to break into our flat last Wednesday.
Cevap: E) that / tried
Açıklama: “That” özne konumunda kullanılırken, “tried” olayın gerçek zamanını belirtir.
11. Soru
It came as a real shock to Lisa — she was let down by someone like Greg, — she had always believed to be trustworthy.
Cevap: B) which / whom
Açıklama: “Which” ifadesi bir durumu nitelerken, “whom” kişi için kullanılır.
12. Soru
The highest population growth and movement — the world had ever seen was in the 19th century, — the Industrial Revolution took place.
Cevap: E) that / when
Açıklama: “That” ifadesi en yüksek büyüme ve hareketi nitelerken, “when” zaman belirtiyor.
13. Soru
The police started to patrol the problem areas a few months ago, — there has been a drastic drop in criminal activities.
Cevap: B) since when
Açıklama: “Since when” ifadesi olayın başladığı zamandan itibaren devam eden durumu ifade eder.
14. Soru
It was two weeks ago — he was released from hospital, — he had to stay for three months.
Cevap: D) when / where
Açıklama: “When” iki hafta önceyi belirtirken, “where” hastanede kalmayı ifade eder.
15. Soru
By the Mesolithic period, people were trading for a wide range of materials all of — they used to make ornaments — displayed their status and wealth.
Cevap: D) which / that
Açıklama: “Which” malzemelerin çeşidini belirtirken, “that” süs eşyalarını ifade eder.
16. Soru
The reason — freezing an organism preserves it is that lowering the temperature decreases metabolism, — causes all biological processes to slow down.
Cevap: E) why / which
Açıklama: “Why” sebebi belirtirken, “which” sonuçları açıklar.
Bu şekilde soruların tamamının cevaplarını ve mantığını açıkladım. Başka bir konuda yardım istersen bana söyleyebilirsin!