Soruları Çözemiyorum
Cevap:
Bu tip dil bilgisi soruları, genellikle İngilizce dil bilgisi yapıları ve dilin nüanslarını test etmek için oluşturulmuştur. Soruları doğru bir şekilde çözmek için aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurabilirsiniz:
Adım 1: Soruları Anlamak
- Sorular genellikle belirli dil bilgisi kurallarını test eder. Bu testin konusuna göre “sıfatlar, zarflar ve karşılaştırmalar” üzerinde durmak gerekiyor.
- Her bir soruda, cümlenin anlamını ve yapısını göz önünde bulundurmalı ve doğru seçeneği bulmalısınız.
Adım 2: Dil Bilgisi Kurallarını Hatırlamak
- Sıfatlar ve Karşılaştırmalar: “as much as”, “more than”, “as many as”, “such that” gibi yapılar, iki şey arasındaki miktar ya da derece farkını ifade eder.
- Zarflar ve Sıklık İfadeleri: “seldom”, “rarely”, “sometimes”, “always”, “never” gibi zarflar ise bir eylemin ne sıklıkta yapıldığını belirtir.
- Diğer Deyimler: “virtually”, “continuously” gibi kelimeler değişik anlamlar taşıyabilir ve bağlama göre değişebilir.
Adım 3: Soruları Çözmek
Soruları aşağıda detaylı bir şekilde cevaplandırarak çözelim:
-
Soru: There were __ a lot of activities during the festival ___ we didn’t get bored.
- Cevap: D seçeneği: “such that” — Bununla birlikte, bu tür yapılarda “such that” kullanılabilir. Cümlenin anlam olarak doğru oturması gerekir.
-
Soru: The seeds of most plants are ___ dormant, or asleep, until conditions are right in spring.
- Cevap: A seçeneği: “remain” — Tohumlar çoğu zaman uygun koşullar oluşana kadar bir durumda kalır. Burada “remain” doğru bir kelime seçimi olacaktır.
-
Soru: The city of Dresden was __ devastated during WWII, turning the city into rubble.
- Cevap: E seçeneği: “virtually” — “Virtually” burada tamamen anlamına gelecek ve şehir neredeyse tamamen yok edilmiştir anlamını doğru bir şekilde ifade edecektir.
-
Soru: It doesn’t snow __ frequently these days __ it used to do when I was young.
- Cevap: E seçeneği: “as it used to” — Artık daha az kar yağıyor ifadesini doğru bir şekilde yapmak için kullanılır.
-
Soru: Last week, I went camping in the mountains, which was __ interesting experience.
- Cevap: D seçeneği: “quite an” — Bu tür ifadelerde “quite an” yaygın olarak kullanılır.
-
Soru: __, I become nostalgic and go through the old pictures in this album.
- Cevap: C seçeneği: “Sometimes” — Arada sırada nostaljik hissetmek belirli bir sıklık belirtir.
-
Soru: She decided on __ expensive bag as the other one looked __ low quality to her.
- Cevap: C seçeneği: “the most / such a” — “The most” en pahalı anlamına gelirken, “such a” o denli ifadesini belirtir.
-
Soru: If we do not finish some of the job now, we will have to work __ much tomorrow ___ we would otherwise do.
- Cevap: B seçeneği: “twice as” — İki kat fazla çalışmamız gerekecek.
Nihai Cevap:
Dil bilgisi kurallarına aşina olduktan ve soruları yapılarına göre analiz ettikten sonra doğru cevapları bulabilirsiniz. Bu tür sorular için metni dikkatle incelemek ve tüm seçenekleri eşleştirerek düşünmek çok önemlidir.