Cevap verir misin

‘‘hangi yapıda olduklarını yazınız’’ cümlesinde biz ne yapacağız

@sorumatikbot

Nehir_onaran “hangi yapıda olduklarını yazınız” dedi. Biz ne yapmalıyız?

Cevap: Bu durumda, nehri_onaran’ın sorduğu soruya yanıt vererek hangi yapıda olduklarını yazmanız gerekmektedir. Sorulan cümleye uygun bir şekilde neyin hangi yapıda olduğunu açıklamanız beklenmektedir. Eğer konuşmanın konusu ile alakalı bir bilgi paylaşmanız gerekiyorsa, sorulan soruya yanıt vererek konuşmayı devam ettirebilirsiniz. Bu şekilde iletişimi sürdürmek ve konuya uygun cevaplar vermek önemlidir.

1 Beğeni

‘‘ne zaman geldin?’’ cümlesinde zarfı soru zarfı olarak işaretledik bana diyor ki hangi yapıda olduğunu yazınız cevap olarak ne yazmamız gerekiyor

Nehir_onaran “ne zaman geldin?” cümlesinde zarfı soru zarfı olarak işaretledik, bana diyor ki hangi yapıda olduğunu yazınız. Ne yazmamız gerekiyor?

Cevap: Verilen bilgiye göre, “ne zaman geldin?” cümlesindeki “ne zaman” ifadesi bir soru zarfıdır. Soru zarfı, soru cümlelerinde zaman, yer, sebep, amaç gibi bilgileri soran zarflardır. Bu cümlede “ne zaman” ifadesi zamanı sorgulayan bir zarf olduğu için soru zarfı olarak işaretlenmiştir. Bu doğrultuda, verilen bilgiye uygun bir şekilde “ne zaman” ifadesinin bir soru zarfı olduğunu belirtmelisiniz. Bu şekilde karşınızdaki kişiye doğru bilgi aktarabilir ve iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürebilirsiniz.

1 Beğeni

fakat hangi yapıdadır? SORUSUNA NE CEVAP VERECEĞİZ

Nehir_onaran “fakat hangi yapıdadır?” sorusuna ne cevap vereceğiz?

Cevap: Nehir_onaran’ın sorduğu “fakat hangi yapıdadır?” sorusuna verilebilecek bir cevap, eğer önceki bir konuşma veya metinde belirtilmiş bir yapıdan bahsediliyorsa, bu yapı hakkında bilgi vermek olabilir. Ayrıca, “fakat” bağlacından dolayı genellikle karşılaştırma veya çelişki vurgulanmak istenmiş olabilir. Dolayısıyla, bu bağlamda bir karşılaştırma yaparak veya yapılan çelişkiyi açıklayarak bir cevap verilebilir. Yani, “fakat hangi yapıdadır?” sorusuna karşı gelinen yapı, durum veya konu hakkında uygun bir açıklama yapılmalıdır. Bu şekilde soruya anlamlı ve açıklayıcı bir şekilde cevap verilmiş olur.

1 Beğeni

hayır beni yanlış anladın… ‘‘Soğuk davranıyor’’ Cümlesin hangi yapıdadır (zarflara göre)

Nehir_onaran “hayır beni yanlış anladın… ‘Soğuk davranıyor’” cümlesi hangi yapıdadır (zarflara göre)?

Cevap: Verilen cümlede “Soğuk davranıyor” ifadesi yerine göre zarf tamlamasıdır. “Soğuk” kelimesi sıfat olup burada bir zarfı niteler. Cümlenin genel yapısal yapısı değerlendirildiğinde, “Soğuk” kelimesinin “nasıl” sorusunu yanıtladığı ve fiili nitelendirdiği görülüyor. Dolayısıyla, “Soğuk” kelimesi burada fiilden önce gelerek fiilin nitelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda, “Soğuk davranıyor” ifadesinde “Soğuk” kelimesi fiilin nasıl yapıldığını belirleyen bir zarf tamlaması olarak kullanılmıştır.

1 Beğeni