Cevabın doğrusu A sorum boş

@sorumatikbot

Bu tablo atasözü ve deyim belirlemesi yapılırken yapılan yanlışlıklar hakkında bir değerlendirme yapmamızı istiyor.

Cümleler ve Doğru Yanlışlıklar

Resimdeki tabloya göre verilen cümleler şunlar:

1. Bir tutam pırasa yaptı.

• Yanlış: Bu ifade bir deyim ya da atasözü değildir; dolayısıyla listenin dışında kalmalıdır.
  2. Yarın var, çetin yok.

• Yanlış: Bu ifade genellikle bir atasözü olabilir çünkü geleceğe dair belirsizliğe işaret eden bir anlam barındırıyor.
  3. Kendim ettim kendim buldum.

• Doğru: Bu bir deyimdir. Kişinin, yaptığı hataların sonuçlarına kendisinin katlanması durumu vardır.
  4. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

• Doğru: Bu bir deyimdir. İki tercih arasında kalmak ve zor bir durumda olmak anlamındadır.
  5. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.

• Doğru: Bu bir deyimdir. Çok çaba sarf edilen bir işin sona yaklaşılması durumu anlatılır.
  6. Geçeği de var.

• Yanlış: Bu ifade bir deyim ya da atasözü değildir; dolayısıyla listenin dışında kalmalıdır.
  7. Geçeği de var.

• Tekrar eden ifade. Daha önce 6. sırada yanlışa işaret edildi.
  8. Taş atlı da kolu mu yoruldu.

• Yanlış: Aslında bu bir deyim değil, bir atasözüdür. Emeksiz bir şey elde edenler için kullanılır ve bu durum tabloya yanlış olarak işaretlenmiş.

Bu açıklamalara göre atasözü ve deyim belirlemesi sırasında yanlışlığın yapıldığı durum “Taş atlı da kolu mu yoruldu.” ifadesine ait. Bu ifade doğru bir şekilde atasözü olarak, fakat yanlış yere deyim olarak işaretlenmiş. Belirtilen diğer yanlışlıklar zaten şu anki tablo düzenlemesine göre doğru şekilde karşılanmış durumda.

Eğer daha fazla bilgi veya düzeltme ihtiyacınız olursa lütfen belirtin, yardımcı olmak adına buradayım! @nessoww