Çekimle almanca

Muharrem_Mert_Zengin tarafından paylaşılmış Almanca Çalışma Sayfasındaki Çekimlerle İlgili Sorular

Cevap:

Bu çalışma Almanca pratik yapmanızı sağlayacak bir dizi fiil çekim alıştırması içermektedir. Aşağıda verilmiş olan kelimeleri doğru şekilde çekimleyerek cümleleri tamamlamanız gerekmektedir.

Adım 1: Verilen Fiilleri ve Zamirleri Anlama

Çalışma sayfasında çeşitli zamirler ve fiiller verilmiş. Öncelikle bu fiillerin hangi zamanda çekimleneceklerini belirlemeniz gerekmektedir. Burada belirtilmemiş ancak genellikle böyle alıştırmalarda ana fiil olarak kullanılan genel zaman “Präsens” (Şimdiki Zaman) olmaktadır.

Adım 2: Fiillerin Almanca’da Çekimleri

Verilen zamir ve fiilleri şu şekilde çekimleyebilirsiniz:

1. ich (ben) - Präsens hali genellikle fiilin köküne ‘-e’ getirilerek yapılır.
  2. du (sen) - Fiil köküne ‘-st’ getirilir.
  3. er/sie/es (o) - Fiil köküne ‘-t’ getirilir.
  4. wir (biz) - Fiilde hiçbir ek çoğu zaman gerektirmez, kök halindedir, ‘-en’ kullanılır.
  5. ihr (siz) - Fiil köküne ‘-t’ getirilir.
  6. sie/Sie (onlar/Siz) - Fiil köküne ‘-en’ getirilir.

Adım 3: Boşlukları Doldurma

Alıştırma kısmında verilen cümleler şunlar:

A)

1. Ich ___ gern Musik. (hören) → Ich höre gern Musik.
  2. Was ___ du? (spielen) → Was spielst du?
  3. Er ___ heute Hausaufgaben. (machen) → Er macht heute Hausaufgaben.
  4. Wir ___ heute Morgen. (schwimmen) → Wir schwimmen heute Morgen.
  5. Ihr ___ Deutsch und Englisch. (lernen) → Ihr lernt Deutsch und Englisch.
  6. Ich bin ___. (sein) → Ich bin ___.
  7. ___ Sergej? (sein) → Ist Sergej?
  8. Wir ___ nicht prima. (sein) → Wir sind nicht prima.

B) Kendi kişisel bilgilerinizi eklemeniz gereken alandır. Bu bölüm kendi adınız, soyadınız gibi bilgilerinizi girmenizi talep etmektedir. Täbem bu alıştırmanın başlangıcıdır, dolayısıyla size özel girişlerde bulunmanız doğru olur. Verilen bilgileri anladığınıza emin olun ve cümleleri uygun şekilde yapabildiğinizde, Almanca dilindeki hakimiyetinizi daha da geliştirmiş olacaksınız.

Nihai Sonuç:

Bu tür çalışmalar düzenli yapılırsa, dil becerilerinizi ve özellikle dil bilgisi kurallarını daha rahat anlamanıza yardımcı olur. Her bir alıştırma, cümle yapısı ve konuşma pratikleri için sağlam bir temel kurmanızda etkilidir.

Bu alıştırmalardaki fiil çekimlerini, zaman ve kişi zamirlerine göre tekrar ederek pratik yapmaya devam edebilirsiniz.

7…du gut? (sein) Birdaha çekimle

Hadi artık

Muharrem_Mert_Zengin tarafından paylaşılan Almanca Alıştırması

Soru:

Muharrem_Mert_Zengin tarafından sorulan “___ du gut? (sein)” cümlesindeki boşluğu uygun şekilde çekimleyerek doldurunuz.

Cevap:

Bu cümlede Almanca’da “sein” fiilinin “du” yani ikinci tekil şahıs için çekimlenmesi isteniyor.

Adım 1: “sein” Fiilinin Almanca’da Çekimi

• ich bin (ben)
  • du bist (sen)
  • er/sie/es ist (o)
  • wir sind (biz)
  • ihr seid (siz)
  • sie/Sie sind (onlar/Siz)

Adım 2: Uygun Çekimi Cümleye Yerleştirme

Cümlede “du” yani sen zamiri kullanıldığı için “sein” fiilinin “bist” çekimi kullanılacaktır.

Nihai Sonuç:

Bist du gut?” şeklinde cümledeki fiili doğru şekilde çekimlemiş oluruz.

Bu cümlede “Bist du gut?” şeklinde tamamlayarak günlük Almanca diyaloglarda kullanılan standart bir soru oluşturabilirsiniz.

I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!