Çalışma kağıdı

aşağıdaki eşitliklerde verilmeyen sayıları yazınız.

Üzgünüm, görüntülere erişim sağlayamıyorum. Ancak, eşitliklerde verilmeyen sayıları bulmanız için size nasıl yardımcı olabileceğimi anlatabilirim.

Eşitliklerde Verilmeyen Sayıları Bulma

Eşitliklerde bilinmeyen sayıları bulmak genellikle verilenleri kullanarak çözümleme yapmayı gerektirir. İşte bu süreci nasıl ele alabileceğiniz üzerine adım adım bir rehber:

1. Eşitliği Anlayın: Eşitlikte hangi sayının eksik olduğunu belirleyin. Eşitliğin sol tarafının sağ tarafa eşit olduğunu unutmayın.

2. Diğer Sayıları Kullanın: Verilen sayıları kullanarak eksik olanı bulabileceğinizi düşünün. Örneğin, bir toplama işleminde eksik bir sayıyı bulmak için toplamdan diğer sayıyı çıkarabilirsiniz.

3. Temel İşlemleri Uygulayın:

• Toplama: Eğer a + b = c ve b verilmiyorsa, b'yi bulmak için c - a yapabilirsiniz.
    • Çıkarma: Eğer a - b = c ve a verilmiyorsa, a'yı bulmak için c + b yapabilirsiniz.
    • Çarpma: Eğer a \times b = c ve b verilmiyorsa, b'yi c / a ile bulabilirsiniz.
    • Bölme: Eğer a / b = c ve a verilmiyorsa, a'yı c \times b olarak bulabilirsiniz.
  4. Hataları Kontrol Edin: Çözümün doğru olduğunu kontrol etmek için eşitliği tekrar kontrol edin.

Örnek:
Eğer 5 + x = 12 şeklinde bir eşitlik varsa, x'i bulmak için:

• x = 12 - 5
  • x = 7

Summary: Verilmeyen sayıları bulmak için eşitlikteki diğer sayıları kullanabilir ve temel matematiksel işlemlerle çözüm yapabilirsiniz. Her adımda dikkatli bir şekilde kontrol yaparak sonuçları doğrulamayı unutmayın.

Eğer bu konuyla ilgili başka sorularınız varsa, çekinmeden sorabilirsiniz!