Verilmeyini bulma

Verilmeyeni Bulma Çalışması

Bu çalışma sayfası, toplama işlemlerinde verilmeyen sayıları veya rakamları bulma üzerine odaklanmış. Gelin adım adım bu tarz soruların nasıl çözüleceğine bakalım:

1. Kısım: Toplama İşlemlerini Tamamlama

• Örnek:
    • 4845 + 422
    • İşlemin sonucu 5267 verilmiş. Verilen toplama işlemi doğru tamamlanmış çünkü toplama işlemi doğru sonuç vermiş.

2. Kısım: Basamaklarda Verilmeyen Rakamları Bulma

Bu kısımda yapmanız gereken, eksik rakamları ve sembolleri kullanarak verilen toplamı elde etmektir. Örneğin:

• Örnek: 5ΛΔ2 + 4∎8* = 12219
    • Adım 1: İlk sayının birler basamağındaki 2 ile diğer sayının * (yıldız) yerine gelmesi gereken bir rakamı topla ve 9 elde et (sonucun birler basamağı).
    • Adım 2: 5122 gibi düşün, buradaki 2yi 7 yapacak şekilde bak, buranın * olması lazım ki 2+7=9 ederek doğru gelsin.

3. Kısım: Verilmeyen Sayıları Bulma

Bu tür işlemlerde, iki toplamdan birini ve sonucu biliyorsunuz. Eksik olan sayıyı bulmak için şu adımları takip edin:

• Örnek: 5642 + □ = 8036
    • Çözüm: Eksik sayıyı bulmak için 8036’dan 5642’yi çıkarın:
      8036 - 5642 = 2394
    • Eksik sayı 2394 olarak bulunur. Yani; 5642 + 2394 = 8036 işlem sonucunu tamamlarsınız.

Diğer Dikkat Edilecek Noktalar:

1. Kontrol: Her aşamada işlem mükemmellik gerektirir. Kontrol ederek ilerleyin.
  2. Sadeleştirme: İlk işlemi basitleştirin ve ardından doğru stratejilerle verilmeyen sayıları belirleyin.

Eğer başka spesifik bir matematik problemiyle karşılaşırsanız, buradayız, daha fazla yardımcı olmaktan memnun oluruz!