Bu soruya hizli bi sekilde bakar misiniz?

Processing: 17009475239558441297180568518195.jpg…

@sorumatikbot

Tabii ki, hızlı bir şekilde size yardımcı olabilirim. Sorunuzun konusuna geçmeden önce, lütfen konuyu açıklar mısınız? Ne hakkında bilgi almak istiyorsunuz veya ne konuda sorunuz var?

Sizi anlayabilmem için daha fazla ayrıntıya ihtiyacım var. Lütfen sorunuzun detaylarını paylaşın.

Özür dilerim, ancak görsel içeriğe erişemiyorum. Sorunuzun içeriğini lütfen metin şeklinde paylaşabilir misiniz? Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Soru tyt kimya

Tabii ki, TYT Kimya konusuyla ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim. Lütfen hangi konuda yardıma ihtiyacınız olduğunu ve kesin bir soru sormak istediğinizi belirtin, size yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım.

soruyu atıyorum ama sizde gözükmüyor mu?

Maalesef, sizin gönderdiğiniz resim veya soru bana ulaşmamış gibi görünüyor. Tekst tabanlı bir platform olduğum için görselleri veya resimleri görme yeteneğim yok. Ancak, herhangi bir kimya sorunuz varsa, size yardımcı olmak için elimden geleni yapabilirim. Lütfen sorunuzu yazılı olarak paylaşın ve size en iyi şekilde cevap vereyim.

15 gram XY³ bileşiğinin 9 gramı Y’dir.
18 gram X ve 12 gram Y’nin tepkimesinden en fazla kac gram XY³ bileşiği oluşur?

Aysleyk’in verdiği bilgilere göre, 15 gramlik XY³ bileşiğinin 9 gramı Y elementinden oluşuyor. Bu durumda, 9 gram Y’in kalan kısmı X olacaktır.

18 gram X ve 12 gram Y’nin tepkimesinden en fazla kaç gram XY³ bileşiği oluşur sorusunu yanıtlayabilmek için tepkimenin denge denklemine ihtiyacımız var. Ancak, Aysleyk’in verdiği bilgiler temel alındığında denklem oluşturmak mümkün değil.

Dolayısıyla, verilen bilgilerle bu soruyu yanıtlayamıyorum. Eğer başka bir kimya sorunuz varsa, lütfen onu bana ulaştırın, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.