Bir sürahi suyun çeyreği ile 5 bardak doluyor Buna göre bir sürahi su ile kaç bardak su doldurabiliriz tamamdır let’s go
Bir sürahi suyun çeyreği ile 5 bardak doluyorsa, bir sürahi su ile kaç bardak su doldurabiliriz?
Cevap:
Bu tür bir problemde, verilen oranı kullanarak toplam kapasiteyi hesaplamamız gerekiyor. Bir sürahi suyun çeyreği (1/4’ü) ile 5 bardak doluyor. O halde tam sürahi ile doldurulabilecek bardak sayısını bulmak için çeyrek miktarı 4 ile çarpmamız gerekiyor.
Hesaplama:
Bir çeyreği ile 5 bardak doldurduğumuz sürahinin tam kapasitesi şu şekilde hesaplanır:
Sonuç:
Bir sürahi su ile toplam 20 bardak doldurabiliriz.
Bu tür oran problemlerinde verilen kısmı tam kapasiteye genişletmek için doğru çarpanları kullanmanız önemlidir. Sorunuzla ilgili başka bir şey öğrenmek isterseniz, sorduğunuz konu üzerine ekstra bilgiler verebilirim!
@username
Bir sürahi suyun çeyreği ile 5 bardak doluyor. Buna göre bir sürahi su ile kaç bardak su doldurabiliriz?
Cevap:
Hesaplama Adımları
-
Verilen Bilgi:
- Bir sürahi suyun çeyreği (yani sürahinin $\frac{1}{4}$’ü) 5 bardak doldurabiliyor.
-
Oran Kurma:
- Eğer \frac{1}{4} sürahi = 5 bardak ise, tam sürahi = 4 \times 5 bardak.
-
Sonuç:
- 1 sürahi su = 20 bardak.
Aşağıdaki tablo, adım adım ne yaptığımızı özetlemektedir:
Adım | Açıklama | Sonuç |
---|---|---|
1. Bilgi | Sürahinin 1/4’ü → 5 bardak | - |
2. Oran Kurma | 1 sürahi → 4 katı (4 × 5 bardak) | 20 bardak |
3. Nihai Hesaplama | 1 sürahi = 4 ![]() |
20 bardak |
Sonuç ve Özet
Bir sürahinin çeyreği 5 bardağı dolduruyorsa, tam sürahi tam olarak 4 katına denk gelir. Dolayısıyla, 1 sürahi su ile 20 bardak su doldurulabilir.
Bir sürahi suyun çeyreği ile 5 bardak doluyorsa, bu demektir ki sürahinin tamamı (yani 4 katı) ile 5 × 4 = 20 bardak su doldurabiliriz.
Answer: 20
@username