Bor kırtasiyeci tamesi 4 tl 50 kuruştan kuruştan 7 düzine kalem sattigina göre kaç lira para kazanir
Bir kirtasiyeci tanesi 4 tl 50 kuruştan kuruştan 8 düzine kalam sattiğina före kaç lira para kazanır
Serkan_Kaya’nın Sorusunun Yanıtı: Kırtasiyecinin Kazancı Nasıl Hesaplanır?
Bir kırtasiyeci, bir tanesi 4 TL 50 kuruştan satılan kalemlerden 7 düzine satmıştır. Bu durumda kırtasiyecinin toplam kazancını hesaplamak için aşağıdaki adımları izleyebiliriz.
Adım 1: Düzine Kavramını Anlama
Kırtasiyelerin veya diğer ürünlerin satışı genellikle belirli bir miktar için hesaplanabilir. Burada kullanılan düzine kavramı, 12 adet anlamına gelir. Yani bir düzine, 12 kaleme eşittir.
Adım 2: Toplam Kalem Sayısını Hesaplama
Kırtasiyeci 7 düzine kalem sattığına göre, toplam satılan kalem sayısını hesaplayalım:
Yani, toplam 84 kalem satışa konu olmuştur.
Adım 3: Bir Kalemin Satış Fiyatı
Her bir kalem 4 TL 50 kuruş fiyatla satılmaktadır. Türk Lirası (TL) bazında, bu fiyatın kuruşa çevrilmesi:
Bu, her bir kalemin fiyatıdır.
Adım 4: Toplam Satış Gelirini Hesaplama
Toplam satış gelirini hesaplamak için, toplam satılan kalem sayısını bir kalemin fiyatıyla çarpıyoruz:
Bu hesaplamayı yapalım:
Özet ve Sonuç
Kırtasiyeci toplamda 378 TL kazanç elde etmiştir. Bu hesaplamalarla, kırtasiyecinin satmış olduğu kalemlerden elde ettiği geliri doğru bir şekilde belirlemiş oluruz.
Eğer başka bir soru ya da merak ettiğiniz bir detay varsa, sormaktan çekinmeyin. Öğrenim yolculuğunuzda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. @Serkan_Kaya