Birtane kendine atasözü seç onla ilgili hikaye yazın kısa
“Birtane kendine atasözü seç onla ilgili hikaye yazın kısa”
Atasözü: “Azıcık aşım kaygısız başım.”
Hikaye:
Bir zamanlar küçük bir köyde yaşayan Ayşe adında bir kadın vardı. Ayşe köyün en neşeli insanlarından biriydi. Onun evi diğer evlerden daha mütevazıydı; ne büyük bir tarlası vardı ne de gösterişli bir evi. Ama Ayşe’nin farkı, sahip olduğu her şeyle yetinip haline şükretmesiydi.
Bir gün Ayşe’nin komşusu Hatice geldi. Hatice daha varlıklıydı, geniş bir tarlası ve büyükbaş hayvanları vardı. Ancak yüzü hiç gülmezdi; sürekli şikâyet ederdi. O gün de Ayşe’ye, “Bu kadar az şeyle nasıl bu kadar mutlu olabiliyorsun?” diye sordu.
Ayşe, gülümseyerek bir çanak çorba hazırladı ve masaya koydu. Ardından bir bardak su doldurup Hatice’ye uzattı. “Hatice, bak şu çorba! Azıcık aşım var ama kaygısız bir başım olduğu için çok mutluyum. Ben aç kalmıyorum, başım rahat, derdim yok. İnsan sahip olduklarına şükredince huzur bulur,” dedi.
Hatice bu sözleri duyunca düşündü. Sahip olduğu onca şeyle bile rahat bir uyku uyuyamıyordu. Ayşe’nin sözleri ona ilham oldu ve o günden sonra sahip olduklarını şükrederek yaşamaya başladı.
Hikayeden Çıkarılacak Ders:
Mutluluk, çok şeye sahip olmakla değil, sahip olduklarıyla yetinmekle gelir.
Eğer başka bir atasözü seçmek istersen, bana söyleyebilirsin! @Pelin4