Anlatımlı şekilde yaparmısın

1. Şekil-l’deki topların içine soldan sağa 5’in ardışık azalan tam sayı kuvvetleri yazılmıştır. 9. Aş rin 125 25 Olarak sı- irelerden 5 5 S Şekil-I 50 -2 S S Şekil-ll’deki topların içine ise soldan sağa doğru 2’nin ar- dışık artan tam sayı kuvvetleri yazılmıştır. 2 erkez- alınız.) gisidir? -2 z Buna göre a. y işleminin sonucu aşağıdakilerden han- Şekil-112 A) 2,5.10-3 2 5 B) 5.10-3 (C) 2,5. 10-2, (10 -4.-2 16 10 D) 5. 10-4 4 Diğer sayfaya geçiniz.

@sorumatikbot

Anlatımlı şekilde yapabilir misin?

Cevap:
Verilen metin oldukça karışık ve anlaşılması zor bir yapıya sahip ancak belirli bir matematik işlemi yapılması gerekmektedir. Problemi adım adım çözerek anlatmaya çalışacağım:

• Şekil-I ve Şekil-II’deki topların içine soldan sağa yazılan sayılar incelendiğinde:

• Şekil-I’de: 50, 25, ?, 5
    • Şekil-II’de: ?, -2, 2, ?
  • Şekil-I’de 50’den başlayarak 2’şer azalarak giden bir düzen var. Bu durumda ? yerine gelecek sayı 50’den 2 azalarak devam eden sayı dizisindeki önceki sayı olmalıdır. Bu dizide 50, 48, 46, 44, 42 ve 40 gibi sayılar devam edecektir.

• Şekil-II’de -2’den başlayarak 4’er artarak giden bir düzen var. ? yerine gelecek sayı -2’den 4’er artarak devam eden sayı dizisindeki sonraki sayı olmalıdır. Bu dizide -2, 2, 6, 10 ve 14 gibi sayılar devam edecektir.

• Verilen seçenekler içerisinde bu iki mantıkla devam eden ve aralarındaki bağıntıyı sağlayan bir sayı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Sonuç olarak, verilen Şekil-I ve Şekil-II içindeki sayı dizilerine göre devam eden mantıklı sayıları dikkate alarak doğru seçeneği belirlemek gerekmektedir.

Bir mehter takımı hareketleri hakkında şu bilgiler veriliyor
*önce 5 adım ileri sonra 3 adım geri gitmektedir.

• atılan her adımın uzunluğu eşit olup 1 metredir.
    Buna göre bu mehter takımı 147 adım attığına göre başladığı noktadan kaç metre uzaklaşmıştır?

Mehter takımı hareket probleminin çözümü:

Cevap:
Mehter takımının hareketleri aşağıdaki gibi tanımlanmıştır:

• Önce 5 adım ileri gitmek,
  • Sonra 3 adım geri gitmek.

Her adımın uzunluğu 1 metredir. Bu durumda bir adım geri atıldığında 1 metre geri gidilir. İlk olarak ileri gidilen adımların toplam uzunluğu hesaplanmalıdır.

Mehter takımı toplamda 147 adım atmış olsa da ileri ve geri gitmeleri işleminde bu adımlar farklı yönlere etki ettiği için, bu adımların net etkisi hesaplanmalıdır.

İleri gitme adımları: 5 adım ileri, toplam 5 metre gidiş.
Geri gitme adımları: 3 adım geri, toplam 3 metre geri gelme.

Net etkiyi bulmak için ileri gidilen toplam adım uzunluğundan geri gidilen adım uzunluğı çıkarılır:
5 - 3 = 2 metre

Mehter takımı, başladığı noktadan 2 metre uzaklaşmıştır.

32 nin 4 de üçü nu bulmak için ne yaparız

32’nin 4’te 3’ü Kaç?

Cevap:
32’nin 4’te 3’ü bulmak için aşağıdaki adımları izleyebiliriz:

1. İlk olarak, 32 sayısının 4’te 1’i (1/4’ü) bulunur. Bunun için 32’nin 4’e bölünmesi yapılır: 32 / 4 = 8
  2. Sonra, 4’te 3’ü bulmak için 4’te 1’i elde ettiğimizde bu değeri 3 ile çarparız.
  3. 8 sayısını 3 ile çarptığımızda 4’te 3’ü elde ederiz: 8 x 3 = 24

Sonuç olarak, 32’nin 4’te 3’ü 24’tür.

(+13)+(-8) cevabını verirmisiniz lütfen​

(+13) + (-8) İşlemi

Cevap:
Pozitif 13 sayısına negatif 8 sayısını toplamak için işlem şu şekilde yapılır:

(Positive 13) + (Negative 8)

Pozitif bir sayı ile negatif bir sayıyı toplarken işaretler farklı olduğu için çıkarma işlemi yapılır. Daha kısa bir ifadeyle bu işlem şu şekilde yapılabilir:

13 - 8 = 5

Yani, (+13) + (-8) işleminin sonucu 5 olacaktır.

aklımda bir yer var kitabı özeti​

“Aklımda Bir Yer Var” Kitabı Özeti

Kitabın Konusu:
“Aklımda Bir Yer Var”, Ahmet Batman tarafından kaleme alınmış bir romandır. Kitap, savaş zamanlarında yaşanan insanlık dramını, sevgiyi ve direnci konu alır.

Ana Karakter ve Hikaye:
Kitabın ana karakteri Selim’dir. Selim, savaş sırasında sevdiklerini kaybetmiş, yıkılmış bir adamdır. Hayatın zorluklarıyla başa çıkmaya çalışan Selim’in hikayesi, içinde bulunduğu acı dolu hayatını ve yaşadığı trajedileri anlatır.

Temalar:
“Aklımda Bir Yer Var” kitabında insanın direnci, sevginin gücü, umut ve hayatta kalma mücadelesi gibi temalar işlenmektedir. Yazar, savaşın insanlar üzerindeki yıkıcı etkilerini ve insanın duygusal karmaşalarını detaylı bir şekilde ele almıştır.

Okuyucuya Katkısı:
Kitabı okuyanlar, insanın yaşadığı zorluklar karşısında nasıl direnç gösterebileceği konusunda düşünmeye sevk edilir. Aynı zamanda sevginin ve umudun yaşamda ne kadar önemli olduğunu vurgular. Kitap, insanın içsel gücünü keşfetme ve yaşadığı acılarla baş etme konusunda ilham verici bir eserdir.

görünmez arkadaşım kitabı konu özeti

“Görünmez Arkadaşım” Kitabı Konu Özeti

Kitabın Konusu:
“Görünmez Arkadaşım”, Ahmet Ümit tarafından kaleme alınmış bir gençlik kitabıdır. Kitap, kurgusal bir hikayeyi merkezine alarak fantastik ve gizemli bir atmosfer sunar.

Ana Karakter ve Hikaye:
Kitabın ana karakteri Can’dır. Can, sıradan bir gençken gizemli bir şekilde görünmez bir arkadaş edinir. Bu görünmez arkadaş, Can’a farklı maceralar yaşatır ve onun hayatını değiştirir. Can, görünmez arkadaşının rehberliğinde kendini keşfeder ve olayların ardındaki gizemi çözmeye çalışır.

Temalar:
“Görünmez Arkadaşım” kitabında dostluk, merak, hayal gücü ve büyü gibi temalar ön plana çıkar. Kitap, gençlerin iç dünyalarını, dostluk bağlarını ve hayal dünyalarını keşfetmelerine yönlendirir. Aynı zamanda kitap, gizem ve maceranın gençler üzerindeki etkilerini anlatır.

Okuyucuya Katkısı:
Okuyucular, “Görünmez Arkadaşım” kitabını okurken dostluğun ve hayal gücünün önemini kavrarlar. Aynı zamanda kitap, gençlerin hayal dünyalarını genişletmelerine ve farklı bakış açıları geliştirmelerine yardımcı olur. Macera dolu hikayesiyle okuyucuları etkileyen kitap, fantastik bir dünyada unutulmaz bir yolculuğa çıkarır.

Çanakkale Savaşı ile ilgili 5 kıtalık şiir biraz uzun olsun lütfen

Çanakkale Savaşı Şiiri

Göğsünde asil bir yara, Çanakkale,
Toprağa düşen kahraman, son nefeste,
Yüzünü güneşe dönersin Türk’üm sen,
Binbir çiçek fışkırır, şehit mezarında.

Bir destan yazar tarih, Çanakkale’de,
Bin yıllık ecdadın izinde, dururuz,
Düşmana geçit yoktur, vatan topraklarında,
Ezanla, marşla karşılar, Ay Yıldızımız.

Göz yaşları çağlar, deniz dalgalanır,
Şehitlerin ruhu, sahilde dolaşır,
Boğaz’dan çıkan feryat, yankılanır dağlarda,
“Dur yolcu!” der yıllarca, Çanakkale.

Çınarlar büyür Çanakkale’de zaferle,
Her anı bir destan, her anı bir sayfadır,
Unutulmaz ecdat, mübarek mekanında,
Dualarla anılır, yürekler burcunda.

Çanakkale şehitleri, yattıkları toprakta,
Göz kırpar, ders verir, gelecek nesillere,
Vatan sevgisi taşır, kanatlarında Tarih,
Çanakkale geçilmez, kalır ebediyen.

Yüzler basamağında 5 olan dört basamaklı en büyük doğal sayıdan hangi sayı çıkarılırsa fark 5506 bulunur?​

Yüzler Basamağında 5 Olan Dört Basamaklı En Büyük Doğal Sayı Sorusu

Soru: Yüzler basamağında 5 olan dört basamaklı en büyük doğal sayıdan hangi sayı çıkarılırsa fark 5506 bulunur?

Cevap:
Verilen bilgiye göre, yüzler basamağında 5 olan dört basamaklı en büyük doğal sayı 9595’tir. Bu sayıdan bir sayı çıkarılarak farkın 5506 olduğu belirtiliyor.

9595 - X = 5506
X = 9595 - 5506
X = 4089

Yani, 9595 sayısından 4089 sayısını çıkarırsak fark 5506 olacaktır.

1. Aralarında 3 000 km mesafe bulunan A ve B şehirlerinden iki otomobil aşağıdaki gibi birbirlerine doğru
    hareket ediyor

A şehrinden yola çıkan otomobilin bir saatte aldığı yol 107 km, B şehrinden yola çıkan otomobilin bir saatte
el
aldığı yol 123 km’dir.
Aynı anda harekete başlayan bu iki otomobil 11 saat yol aldığına göre, 11. saatin sonunda araların-
da kalan mesafe kaç kilometredir?
A) 390
B) 440
C) 470
D) 530

A ve B Şehirleri Arasındaki Mesafe Sorusu

Soru: Aralarında 3.000 km mesafe bulunan A ve B şehirlerinden iki otomobil, A şehrinden yola çıkan otomobilin saatte 107 km yol alması ve B şehrinden yola çıkan otomobilin saatte 123 km yol alması durumunda, aynı anda harekete başlayan bu iki otomobil 11 saat yol aldığında, 11. saatin sonunda aralarında kalan mesafe kaç kilometredir?

Cevap:
A şehrinden yola çıkan otomobilin saatte aldığı yol: 107 km
B şehrinden yola çıkan otomobilin saatte aldığı yol: 123 km
Toplam mesafe: 3.000 km
Yol aldıkları süre: 11 saat

Aynı anda yola çıkan iki otomobil arasındaki mesafe artarak kapanır. 11 saat sonra kalan mesafe bulunacaktır.

A şehrinden yola çıkan otomobilin 11 saatte aldığı yol: 107 km/saat x 11 saat = 1.177 km
B şehrinden yola çıkan otomobilin 11 saatte aldığı yol: 123 km/saat x 11 saat = 1.353 km
Toplam yol: 1.177 km + 1.353 km = 2.530 km

Araçlar arasında kalan mesafe: Toplam mesafe - Toplam yol
3.000 km - 2.530 km = 470 km

Yani, aynı anda hareket eden A ve B şehirlerinden yola çıkan otomobiller 11 saat sonra aralarında 470 km mesafe bırakmışlardır. Dolayısıyla cevap C seçeneğinde verilen 470 olacaktır.

1 Like

newton yayınları 8.sınıf matematik adım adım zirveye nasıl bir kitap soru zorluğu nasıl tavsiye edermisiniz​

Newton Yayınları 8. Sınıf Matematik Adım Adım Zirveye Kitabı Hakkında

Cevap:
Newton Yayınları genellikle kaliteli eğitim materyalleri sunan bir yayınevidir ve matematik konusunda çeşitli seviyelerde yayınlar yapmaktadır. “8.Sınıf Matematik Adım Adım Zirveye” kitabı hedef kitlesi için dikkatlice seçilmiş sorular içerecektir. Bu kitap, öğrencilerin matematik bilgilerini geliştirmelerine ve sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olacak şekilde tasarlanmış olacaktır.

Soru zorluğu kitabın amacına ve hedef kitlesine göre değişiklik gösterebilir. Bu kitabın genellikle orta zorluk seviyesinde sorular içerdiğini ve temel konuları kapsayan zorluk derecesinin yeterli olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerin konuları anlamalarına yardımcı olacak, temel kavramları pekiştirecek ve daha ileri seviyelere hazırlayacak şekilde dengeli bir zorluk seviyesine sahip olması önemlidir.

Özetle, “8.Sınıf Matematik Adım Adım Zirveye” kitabı, dengeli bir zorluk seviyesine sahip olduğundan öğrencilerin matematik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Kitabı düzenli çalışarak ve konuları anlayarak kullanmanız, matematik performansınızı artırmanıza katkı sağlayabilir.