Acil yardım lutfen

Acil yardım lütfen

Konuşma Konusu: Yukarıdaki etkinlik, Cumhuriyet yönetimine geçişle birlikte elde edilen yenilikleri ele alıyor. Bu yenilikler arasında eşit haklar, fabrikalar, yeni alfabe, ölçü birimleri, hastaneler, modern okullar, yollar ve çağdaş giysiler yer alıyor.

Görev: Verilen kelime ve kelime gruplarını kullanarak metni tamamlamak. “Cumhuriyet Yönetimiyle Kavuştuğumuz Yenilikler” başlıklı yazıda, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e geçişle birlikte sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleşen değişiklikler anlatılabilir.

Örnek Başlangıç:
“Cumhuriyetle birlikte, toplumumuzda birçok yenilik ve değişim yaşandı. Eşit hakların sağlanması ile herkese eğitim ve çalışma imkânları sunuldu. Fabrikaların açılmasıyla sanayi gelişti ve ekonomi güçlendi. Yeni alfabenin kabulü, okuryazarlık oranını artırarak eğitimde büyük bir devrim gerçekleştirdi. Ayrıca, ölçü birimlerinin standartlaştırılması, ticarette kolaylık sağladı…”

Özet: Etkinlik, Cumhuriyet dönemi yeniliklerini tanıtmayı amaçlamaktadır. Yenilikleri kullanarak etkinliği tamamlayabilirsiniz.