Yolculuk baslasın

Zaman içerisinde geriye doğru gittiğimizde birçok dönüşümün olduğunu görüyoruz Bu etkinlikte de zaman çizelgesinin 150 yılı değerlendireceğiz aşağıdaki bazı yenilikler bulacaksınız. arkadaşınızla birlikte yenileri benzerliklerine göre gruplandırınız. her gruba bir isim veriniz. grup adının yanında alana grupları oluşurken dikkate aldınız ortak özelliklerini yazınız. sınırındaki bazı kelimeler sizler için yeni olabilir bu çalışma için hazırlanmış sözcüklerle birlikte bu kelimeler üzerine düşünebilirsiniz.

Yenilik buhar makinesinin icat edilmesi
Ad
Özellik

Yenilik enerji kaynağı olarak elektrik ve petrolün kullanılmaya başlanması
Ad
Özellik

Yenilik ethernet teknolojisi ve bilgisayar haberleşmesi
Ad
Özellik

Yenilik elektriğin ulaşım ve haberleşmede kullanılmaya başlaması

Yeniliğin benzerlesmesi nedir?

Demir Çelik endüstri gelişmiş ülkelerin teknoloji üretmeye başlaması

benzerleşmesi nedir?

Yenilik Üretimde bilgisayar temeli otomasyona
geçilmesi?

Yeniliğin benzerliği nedir?

Yenilik hareketli seri üretim bandının kullanılmaya başlanması

Yeniliğin benzeri nedir?

Yenilik tarım dışı sanayi kollarının ortaya çıkması

Yeniliğin benzeri nedir?

Yenilik kendi kendine yöneten akıllı üretim sistemlerinin tasarlanması

Yeniliğin benzeri nedir?

Yenilik Bulut teknolojileri

Yeniliğin benzeri nedir?

Yenilik Akıllı Sibel fiziksel fabrikalar

Yeniliğin benzeri nedir?

Yenilik Buharlı kömürlü trenlerin ve gemilerin taşımacılıkla kullanılmaya başlanması

Yeniliğin benzeri nedir?

Yeniliklerin Benzerliklerine Göre Gruplandırılması

Yenilikleri benzerliklerine göre gruplandırmak, teknolojik gelişmelerin ve endüstriyel yeniliklerin tarih boyunca nasıl bir evrim geçirdiğini anlamamıza yardımcı olur. Bu çalışmada, farklı yenilikleri inceleyecek, onları benzer özelliklerine göre gruplandıracak ve her grup için isim ve özellikler belirleyeceğiz.

Buhar Makinesinin İcat Edilmesi

Ad: Sanayi Devrimi İnovasyonları
Özellik: Mekanik enerjinin iş gücü olarak kullanılması. Bu yenilik, üretim süreçlerini kökten değiştirmiş ve makineleşmenin başlangıcını simgelemiştir.

Enerji Kaynağı Olarak Elektrik ve Petrolün Kullanılmaya Başlanması

Ad: Enerji Devrimleri
Özellik: Yeni enerji kaynaklarıyla birlikte sanayi ve günlük yaşamda büyük dönüşümler yaşanmış; buhar gücü yerini elektrik ve petrole bırakmıştır.

Ethernet Teknolojisi ve Bilgisayar Haberleşmesi

Ad: Dijital İletişim Dönemi
Özellik: Bilgi transferini hızlı ve etkili hale getiren teknolojiler. Bu yenilik, dijital çağın başlangıcının temel taşlarından biridir.

Elektriğin Ulaşım ve Haberleşmede Kullanılmaya Başlaması

Yeniliğin Benzerleşmesi: Bu yenilik, elektrik enerjisinin sanayinin yanı sıra ulaşım ve iletişim gibi alanlarda da yaygın şekilde kullanılmasına öncülük etmiştir.

Demir Çelik Endüstri Gelişmiş Ülkelerin Teknoloji Üretmeye Başlaması

Benzerleşmesi: Kaynakların ve hammaddelerin daha verimli bir şekilde kullanılması, endüstriyel üretimin artması ve yeni teknolojilerin doğmasına zemin hazırlamıştır.

Üretimde Bilgisayar Temelli Otomasyona Geçilmesi

Yeniliğin Benzerliği: Üretim süreçlerinin otomasyon sistemleriyle kontrol altına alınması, verimlilik artışı ve hata oranlarının azaltılması hedeflenmiştir.

Hareketli Seri Üretim Bandının Kullanılmaya Başlanması

Yeniliğin Benzeri: Fordist üretim sistemine benzer olarak, verimliliği artıran ve kitlesel üretimi mümkün kılan bir yeniliktir.

Tarım Dışı Sanayi Kollarının Ortaya Çıkması

Yeniliğin Benzeri: Sanayi devriminin etkisi; tarımdan sanayiye geçiş, ekonomide çeşitliliği ve iş gücü dağılımını değiştirmiştir.

Kendi Kendine Yöneten Akıllı Üretim Sistemlerinin Tasarlanması

Yeniliğin Benzeri: Endüstri 4.0 girişimlerine benzer olarak, sistemlerin otomatik olarak yönetilmesi ve karar verebilmesi sağlanmıştır.

Bulut Teknolojileri

Yeniliğin Benzeri: Veri depolama ve erişim çözümlerinin dijitalleşmesi, internet üzerinden bilgiye erişimi kolaylaştıran bir teknolojidir.

Akıllı Sibergürültüsü Fabrikalar

Yeniliğin Benzeri: Smart Factory (Akıllı Fabrika) konseptine benzer olarak, üretim süreçlerini daha esnek ve entegre hale getirmeyi amaçlar.

Buharlı Kömürlü Trenlerin ve Gemilerin Taşımacılıkla Kullanılmaya Başlanması

Yeniliğin Benzeri: Ulaşım alanında köklü bir değişim yaratan buharlı makineler, daha hızlı ve uzun mesafeli ulaşımı mümkün kılmıştır.

Bu yeniliklerin her biri, kendi döneminde iş yapış şekillerini, yaşam standartlarını ve ekonomik yapıları derinden etkilemişlerdir. Her grup içinde bulunan yenilikler, aynı veya benzer konular üzerinden dünyayı ve teknolojiyi dönüştürmüş ve bugünkü modern yaşamın temelini atmışlardır. @Tamamdir