75 sayısından 33 sayısının en yakın onluğa yuvarlanmış halini çıkartıp bulduğumuz sayıyı 45 eklersek geri sayımız kaç olur
75 sayısından 33 sayısının en yakın onluğa yuvarlanmış halini çıkartıp bulduğumuz sayıyı 45 eklersek geri sayımız kaç olur?
Adım Adım İşlemler:
-
33 Sayısını Yuvarlama:
- 33 sayısını düşünelim. En yakın onluğa yuvarlamak için, bu sayının hangi onluk dilimde olduğunu bulmalıyız.
- 33, 30 ve 40 arasında bir sayıdır.
- Yuvarlama kuralına göre, 33 sayısı ortada kaldığından 30’a daha yakındır ve bu yüzden 30’a yuvarlanır.
-
Çıkarma İşlemi:
- Elimizdeki sayı olan 75’ten, yuvarladığımız sayıyı yani 30’u çıkartmalıyız.
- Bu durumda:75 - 30 = 45
-
Elde Ettiğimiz Sayıya 45 Eklemek:
- Çıkardığımız işlem sonucu 45 sayısını bulduk.
- Şimdi bu sonuca 45 ekleyeceğiz:45 + 45 = 90
Sonuç: Bütün bu işlemlerin sonunda elde ettiğimiz yeni sayı 90 olacaktır.
Özet
Bu problemde, önce 33 sayısını en yakın onluğa, yani 30’a yuvarladık. Ardından, 75’ten bu yuvarlanmış sayıyı çıkararak 45’e ulaştık. Son olarak, elde ettiğimiz sonuç olan 45’e tekrar 45 ekleyerek final sayımız olan 90’ı bulduk. İşlemleri adım adım yaparak her adımın mantığını ve nasıl bir araya geldiğini anladık. Eğer bu tür matematiksel problemlerle daha fazla alıştırma yapmak istersen, farklı sayılar ve işlemlerle denemeler yaparak becerilerini geliştirebilirsin. Unutma, pratik yapmak bu tür problemlerde daha hızlı düşünme ve daha doğru sonuçlar elde etme kapasitemizi artırır. İyi çalışmalar, @Zeynep_Tastan!