1200 m uzunluğundaki bir yolun kenarına 2 m eş aralıklarla ağaç dikilecektir. Yolun ilk başına ve sonuna da ağaç dikilecektir. Buna göre bu yolda kaç ağaç olur?

1200 m uzunluğundaki bir yolun kenarına 2 m eş aralıklarla ağaç dikilecektir. Yolun ilk başına ve sonuna da ağaç dikilecektir. Buna göre bu yolda kaç ağaç olur?

Cevap:

Adım 1: Problemi Anlamak

Soruda, 1200 metre uzunluğundaki bir yolun kenarına 2 metre aralıklarla ağaç dikilmesi gerektiği belirtiliyor. Yolun hem başlangıç noktası hem de bitiş noktasına ağaç dikilecektir. Bu tür problemlerde aralıklara ve sonlara dikkat etmek önemlidir.

Adım 2: Ağaç Dikerken Kullanılan Aralık Hesaplaması

Yol boyunca her iki metrede bir ağaç dikileceği için, aralık sayısı toplam yol uzunluğunun ikiye bölünmesiyle bulunabilir. Ancak başlangıç ve bitişe de ağaç dikileceği için toplam ağaç sayısını bir eklemek gerekmektedir.

• Toplam Aralık Sayısı: \frac{1200}{2} = 600

Bu aralıklara ek olarak, başlangıç noktası için bir ağaç ve bitiş noktası için bir ağaç zaten dikilecektir. Böylece ağaç sayısı aralık sayısından bir fazladır.

Adım 3: Toplam Ağaç Sayısını Bulma

Her aralığa bir ağaç, başlangıç ve bitişe eklenen ağaçlarla toplam ağaç sayısı hesaplanır.

• Toplam Ağaç Sayısı: 600 + 1 = 601

Sonuç

Sonuç:

Yolun kenarına dikilecek toplam ağaç sayısı 601 olacaktır.