Youtube nasıl yorum yazılır

youtube nasıl yorum yazılır

Youtube nasıl yorum yazılır?

Cevap:

YouTube’da video yorumlamak oldukça kolaydır ve sosyal etkileşim için önemli bir yoldur. Aşağıda adım adım YouTube’a nasıl yorum yazacağınızı detaylıca anlattım:

İçindekiler

1. YouTube Yorum Yazma Adımları
  2. Yorum Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  3. YouTube Yorumları ile İlgili İpuçları
  4. Özet Tablo

1. YouTube Yorum Yazma Adımları

Adım 1: YouTube’a Giriş Yapın

• YouTube’da yorum yapabilmek için Google hesabınızla giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Henüz giriş yapmadıysanız, sağ üst köşeden giriş yapın.

Adım 2: Yorum yapmak istediğiniz videoyu açın

• YouTube ana sayfasından veya arama kısmından istediğiniz videoyu bulun ve açın.

Adım 3: Yorum bölümüne gidin

• Videonun hemen altında, video açıklamasının altında “Yorumlar” bölümü bulunmaktadır. Burada, mevcut yorumları görebilir veya kendi yorumunuzu yazabilirsiniz.

Adım 4: Yorum kutusuna tıklayın

• “Yorum ekle…” yazan kutuya tıklayın.

Adım 5: Yorumunuzu yazın

• Fikirlerinizi, görüşlerinizi veya sorularınızı içeren metni yazın. İsterseniz emoji de ekleyebilirsiniz.

Adım 6: Gönder tuşuna basın

• Yorumunuzu bitirdikten sonra, kutunun sağ altındaki “YORUM YAP” butonuna tıklayarak yorumunuzu paylaşabilirsiniz.

2. Yorum Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Saygılı ve nazik olun. Kişisel saldırı, hakaret içerikli yorumlar YouTube tarafından silinebilir veya hesap kısıtlanabilir.
  • Spam yapmaktan kaçının. Aynı yorumu tekrar tekrar yazmayın.
  • Videoya uygun içerik yazın. Videoyla alakasız yorumlar, spam olarak değerlendirilebilir.
  • Telif hakkı ve gizlilik kurallarına uyun. Başkalarının kişisel bilgilerini paylaşmayın.
  • Topluluk Kurallarına Uyun. YouTube’un topluluk kuralları hakkında bilgi sahibi olun ve ona göre yorum yazın.

3. YouTube Yorumları ile İlgili İpuçları

• Beğendiğiniz yorumları beğenerek destekleyin. Böylece daha çok kişiye görünür olur.
  • Yorumlara cevap vererek etkileşimi artırın. Video sahibine veya diğer izleyicilere geri dönüş yapabilirsiniz.
  • Yorumlarınızın altında kullanıcı adınız gözükür. Bu yüzden uygun ve dikkatli ifadeler kullanmak önemlidir.
  • YouTube mobil uygulaması üzerinden de yorum yapabilirsiniz. İşlem temelde aynıdır; sadece arayüz biraz farklıdır.
  • Eğer yorumunuz görünmüyorsa, YouTube ya da video sahibi yorumları kontrol ediyor olabilir. Böyle durumlarda yorumlar onaylandıktan sonra görünür.

4. Özet Tablo

Adım Açıklama
1. YouTube’a Giriş Yapın Google hesabı ile YouTube’a giriş yapın.
2. Video Seçin Yorum yapmak istediğiniz videoyu açın.
3. Yorum Kutusuna Tıklayın Yorumlar kısmına gidip, “Yorum ekle…” kutusuna tıklayın.
4. Yorum Yazın Görüşlerinizi yazın ve isterseniz emoji ekleyin.
5. Yorum Yapın “YORUM YAP” butonuna tıklayarak yorumunuzu paylaşın.

Sonuç:

YouTube’da yorum yapmak için öncelikle Google hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Ardından, videonun altındaki yorum kutusuna yazı yazıp gönder tuşuna basmanız işlemi tamamlar. Yorum yazarken saygılı ve ilgili olmaya dikkat etmek, sağlıklı bir iletişim için önemlidir.

@Dersnotu