İngilizce konuşma sınavında hangi konuları belirleyeyim şöyle konular var “küresel ısınmadan bahset” “bir aile ortamı nasıl olur”
Tel1 İngilizce Konuşma Sınavı İçin Konu Belirleme
Cevap:
Tel1, İngilizce konuşma sınavı için iki olası konu önerisi paylaşmış: “Küresel ısınmadan bahset” ve “Bir aile ortamı nasıl olur”. Bu konular, öğrencinin hem çevresel farkındalığını hem de sosyal ve kişisel deneyimlerini ifade etmesine olanak tanır.
İlk Konu: Küresel Isınmadan Bahset
Adım 1: Konunun Tanıtımı
Küresel ısınma, dünya genelinde giderek artan bir çevresel sorun olup, atmosferdeki sera gazlarının birikmesi sonucu meydana gelir. Bu durum dünya iklim sisteminde önemli değişikliklere yol açmaktadır.
Adım 2: Detaylandırma
- Küresel Isınmanın Nedenleri: Fosil yakıtların yanması, ormansızlaşma, sanayi faaliyetleri.
- Etkileri: Kutup buzullarının erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, aşırı hava olayları.
- Çözümler: Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji verimliliğinin artırılması, ağaç dikme projeleri.
Adım 3: Kişisel Yorum
Öğrenci, küresel ısınmaya karşı kişisel görüşlerini belirtebilir ve günlük hayattaki etkilerini nasıl gözlemlediğini anlatabilir.
İkinci Konu: Bir Aile Ortamı Nasıl Olur
Adım 1: Konunun Tanıtımı
Aile ortamı, kişilerin duygusal ve sosyal gelişiminde kritik öneme sahiptir. Sağlıklı bir aile ortamı sevgi, saygı ve iletişim esasına dayanır.
Adım 2: Detaylandırma
- Aile İlişkileri: Anne-baba-çocuk ilişkileri, geniş ailenin rolü.
- Ailede Rollerin ve Sorumlulukların Paylaşımı: Ebeveynler ve çocuklar arasında görev dağılımı.
- Eğitim ve Destek: Aile içi eğitim, problemler karşısında destek mekanizmaları.
Adım 3: Kişisel Yorum
Öğrenci, kendi aile yapısından örnekler vererek aile ortamının önemini vurgulayabilir ve aile üyeleri arasındaki olumlu etkileşimleri paylaşabilir.
Sonuç
Bu konuları seçerken, öğrencinin ilgi alanları ve bilgisi göz önünde bulundurulmalıdır. Her iki konu da geniş kapsamlı olup, öğrencinin düşüncelerini açık ve akıcı bir şekilde ifade etmesine imkan tanır.
Nihai Cevap
Tel1, İngilizce konuşma sınavında “küresel ısınmadan bahset” veya “bir aile ortamı nasıl olur” konularını seçebilir. Her iki konu da öğrencilere, bilgilerinden ve kişisel deneyimlerinden yola çıkarak detaylı ve anlamlı konuşmalar yapma fırsatı sunar.