Görseldeki etkinlikte, verilen kurallara uygun bir sayı örüntüsü oluşturmanız isteniyor. Her bir seçeneği adım adım takip ederek sayı dizilerini oluşturabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağına dair bir açıklama:
a) +2, -5
Bu kurala göre, başlangıç sayısına 2 ekleyip sonra 5 çıkararak ilerliyorsunuz. Örneğin, bir başlangıç sayısı alarak başlayın ve bu işlemleri tekrar edin.
b) -4, +7
Bu kurala göre, başlangıç sayısından 4 çıkarıp sonra 7 ekliyorsunuz. Aynı şekilde, başlangıç sayısından başlayarak bu işlemleri uygulayın.
c) ×2, +3
Bu kurala göre, başlangıç sayısını 2 ile çarpıp ardından 3 ekliyorsunuz. Bir sayı seçerek bu işlemi tekrarlayarak örüntüyü oluşturun.
d) +10, ×2
Bu kurala göre, başlangıç sayısına 10 ekleyip sonra 2 ile çarpıyorsunuz. Bir başlangıç sayısı belirleyip bu işlemleri tekrar ederek sayı dizisini oluşturun.
Etkinlikte her sütun için başladığınız sayıyı seçerek adım adım bu kuralları takip edin. Böylece her biri için farklı bir sayı dizisi elde edeceksiniz.
Her bir deseni oluştururken adımları dikkatlice takip etmeyi unutmayın! Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.