Kuzey Deri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim ve Organizasyon Planı Soruları ve Cevapları
1. Harflerin Görevler ile Eşleştirilmesi:
Aşağıdaki Kuzey Deri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sorumlulukları ve görevleri harflere eşleştirilerek düzenlenmiştir:
Harf | Görev ve Sorumluluklar |
---|---|
a | Üretimde kalite kontrol sürecini takip eder. |
b | Birimler arasında iş birliği ve iş güdümünü sağlar ve bu birimleri denetler. |
c | Üretim bölümünde çalışan personelin sevk ve takibini yapar. |
d | Ürünlerin müşteri ve işçi sağlığı ile ilgili her türlü tedbiri alır ve düzenler. |
e | Müşterilerle ilişkileri geliştirir ve önerilerini raporlaştırır. |
f | Vergi ve sigorta işlemleri için uygun olan evrakları zamanında alır. |
g | İş görüşmelerinde mülakatlarını yapar ve sektör elemanlarını seçer. |
h | Bölümdeki harcamaların denetimini yapar. |
i | Bölümdeki personelin motivasyonunu yüksek tutar. |
2. İşletme Müdürünün Görev ve Sorumlulukları (Ayça Şen):
Sorumlu Olduğu Birim: İşletme Ortakları
Görev ve Sorumlulukları:
- İşletme ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapar.
- İşletmenin her türlü kaynağını temin eder ve kaynakların etkin bir şekilde kullanılması sağlar.
- İşletmenin her türlü resmi işlemlerinden sorumludur.
- İşletme performansını düzenli takip ederek ortaklara doğru bilgilendirme sağlar.
- İşletme için yeni iş fırsatları yaratmak amacıyla iş geliştirme faaliyetlerini koordine eder.
3. Personel Sorumlusunun Görev ve Sorumlulukları (Naile Yıldırım):
Sorumlu Olduğu Birim: Genel Müdür
Görev ve Sorumlulukları:
- Personelin kişisel sorunlarını gidermek amaçlı görüşmeler düzenler.
- Personelin eğitimi için her türlü araştırmayı yapar ve resmi işleri düzenler.
- Çalışanların motivasyon seviyelerini yükseltmek için düzenli etkinlikler planlar.
- İşe alım süreçlerinde departmanlar arası koordinasyonu sağlar ve doğru eleman seçimini yürütür.
Özet Tablo
Bölüm | Sorumluluk Sahibi | Başlıca Görevler |
---|---|---|
İşletme Ortakları | Ayça Şen | İş planlamaları, kaynakların temini, resmi işlemlerin sorumluluğu |
Genel Müdür | Naile Yıldırım | Personelin sorunları, eğitim planlamaları, işe alım koordinasyonu |
Departmanlararası Yönetim | Çeşitli birimler | Üretim takibi, müşteri ilişkileri, vergi ve sigorta işlemleri, motivasyonu artırma |
Eksik olan detayları tamamlamanız için harf eşleştirmeleri ve görev dağılımı bilgileri yukarıda belirtilmiştir. Eğer başka bir detay sorunuz var ise yardımcı olabilirim!