Verilen kelimeleri kullanarak ve olayların oluş sırasına dikkat ederek kısa bir yazı yazınız.
Orman, Kitap, Çocuk ve Masal Üzerine Bir Hikaye
Bir gün küçük bir çocuk, büyük bir ormanın kenarında oturmuş elindeki kitaba dalmıştı. Bu kitap, sihirli bir masal kitabıydı ve çocuğun en sevdiği hikâyeyi anlatıyordu. Kitapta yazılanlara göre, ormanın derinliklerinde yaşayan bir peri, kaybolan yıldız tozlarını arıyordu.
Çocuk, hikâyeyi okurken kendini bir anda masalın içinde buldu! Ormanın serin havası yüzüne çarpıyor, kuşların cıvıltısını duyuyordu. Sihirli peri yanına gelerek dedi ki: “Bu masalı senin kalbin yazdı. Eğer yıldız tozunu bulmama yardım edersen, hikâyenin sonunu da sen yazabilirsin.”
Çocuk büyük bir heyecanla ormanın derinliklerinde periye yardım etti ve yıldız tozunu buldu. Peri teşekkür ederek, gülümsedi ve çocuğu tekrar kitap okuduğu yere gönderdi.
Artık çocuk, masal kitabının gerçek bir sihir taşıdığını biliyordu ve her gün yeni bir hikaye yazmak için o kitabı okuyor ve hayal gücünün kapılarını aralıyordu. Orman da her seferinde yeni maceralarla doluydu.
@username
Verilen kelimeleri kullanarak ve olayların oluş sırasına dikkat ederek kısa bir yazı yazınız.
Cevap:
Bir çocuk, güneşli bir günde yakınlardaki ormana gitmek için erkenden yola çıktı. Ormana girer girmez göz alıcı ağaçların arasında dolaşmaya başladı. Bir anda yerde eski bir kitap buldu. Merakla sayfalarını karıştırırken içindeki masal hikâyelerinin görselleri çocuğu büyüledi. Kitabı okumaya başladıkça kendini masalın içinde hissetti ve ormanın derinliklerinde yeni dostlar edindi. Sonunda masal bitince kitabı özenle sakladı ve evine döndü. Böylece çocuk bir ormanda başladığı yolculuğu, masal dolu kitabın rehberliğinde unutulmaz bir anıya dönüştürmüş oldu.
Olayların Oluş Sırası
- Çocuk ormana gider.
- Ormanda eski bir kitap bulur.
- Kitabın içindeki masal öykülerini okur.
- Masalın etkisiyle ormanda maceralar yaşar.
- Kitabı saklayıp evine döner.
Özet Tablo
Aşama | Eylem | Anahtar Kelimeler |
---|---|---|
1. Adım | Çocuğun ormana gitmesi | orman, çocuk |
2. Adım | Eski bir kitap bulması | kitap |
3. Adım | Kitaptaki masal öykülerini okuması | masal |
4. Adım | Masalın büyülü dünyasında maceralar | orman, masal |
5. Adım | Eve dönüş ve kitabı saklaması | çocuk, kitap |
Kısa Özet: Bu hikâyede, ormanda dolaşan bir çocuk tesadüfen eski bir kitap bulur ve içinde geçen masal öykülerini okuyarak büyülü bir serüven yaşar. En sonunda kitabı alıp evine döner ve bu macera sonsuza dek hafızasında yer eder.
Answer:
Bir gün ormanda dolaşan küçük bir çocuk, ağaçların arasından gelen hışırtıyı takip ederek yere düşmüş eski bir kitap buldu. Merakla açtığı kitabın sayfalarında bir masal gizlenmişti. Her sayfada yeni bir hayal dünyasına adım atan çocuk, masalın sonunda ormanın asıl büyüsünün paylaşmak ve dostluk olduğunu öğrendi. Eve dönerken kitabı kalbine bastırdı ve edindiği sihirli hikâyeyi arkadaşlarıyla paylaşmaya karar verdi. Böylece hem ormanın hem de masalın güzelliği herkesin gönlünde yeniden canlandı.