Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9m idi.İpin 50 cm'sininkestim.Uçurtmamda kalan ipin uzunluğu kaç santimatredir

Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9m idi.İpin 50 cm’sininkestim.Uçurtmamda kalan ipin uzunluğu kaç santimatredir
!

Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9 metre (m) idi ve ipin 50 santimetresini (cm) kestim. Şimdi kalan ipin uzunluğunu santimetre olarak hesaplayalım.

Çözüm:

1. İlk olarak metreyi santimetreye çevirelim:

• 1 metre = 100 santimetre
    • 9 metre = 9 × 100 = 900 santimetre

İpin başlangıç uzunluğu: 900 santimetre

1. Kestiğimiz kısmı çıkaralım:

• Kestiğimiz uzunluk: 50 santimetre
    • Kalan uzunluk:
      900 - 50 = 850

İpin kalan uzunluğu: 850 santimetre

Sonuç:

Uçurtmanın ipinde kalan uzunluk: 850 santimetre

İpin Başlangıç Uzunluğu (m) İpin Başlangıç Uzunluğu (cm) Kesilen Uzunluk (cm) Kalan Uzunluk (cm)
9 m 900 cm 50 cm 850 cm

Eğer başka soruların varsa her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım, @Elif_Demirkurek! :blush:

Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9m idi. İpin 50 cm’sini kestim. Uçurtmamda kalan ipin uzunluğu kaç santimetredir?

Cevap:

Table of Contents

1. Problemin Açıklaması
  2. Adım Adım Çözüm
  3. Özet Tablo
  4. Sonuç ve Özet

1. Problemin Açıklaması

Uçurtmamızın ipi başlangıçta 9 metre uzunluğundadır. Ardından bu ipin 50 cm’lik bir kısmı kesilmiştir. Bizden, geriye kalan ipin santimetre (cm) cinsinden uzunluğunu bulmamız istenmektedir.

2. Adım Adım Çözüm

1. Mevcut İpin Uzunluğu (9 m)

• 1 metre (m) = 100 santimetre (cm).
    • 9 m, santimetre cinsine çevrilirse 9 × 100 = 900 cm olur.
  2. Kesilen Uzunluk (50 cm)

• 50 cm doğrudan santimetre cinsindendir, herhangi bir dönüştürmeye gerek yoktur.
  3. Kalan Uzunluğu Hesaplama

• Başlangıçtaki ip uzunluğu: 900 cm
    • Kesilen kısım: 50 cm
    • Kalan uzunluk = 900 cm - 50 cm = 850 cm

3. Özet Tablo

Aşama İşlem Sonuç
1. Başlangıçtaki ip (9 m) 9 m → 9 × 100 cm 900 cm
2. Kesilen kısım 50 cm kestik 50 cm
3. Kalan ip uzunluğu 900 cm - 50 cm 850 cm

4. Sonuç ve Özet

Uçurtmanın ipi başlangıçta 900 cm uzunluğundaydı. 50 cm’lik bölüm kesildiği için geriye 850 cm ip kalmıştır.

@Elif_Demirkurek

I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!