Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9m idi.İpin 50 cm’sininkestim.Uçurtmamda kalan ipin uzunluğu kaç santimatredir
!
Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9 metre (m) idi ve ipin 50 santimetresini (cm) kestim. Şimdi kalan ipin uzunluğunu santimetre olarak hesaplayalım.
Çözüm:
-
İlk olarak metreyi santimetreye çevirelim:
- 1 metre = 100 santimetre
- 9 metre = 9 × 100 = 900 santimetre
İpin başlangıç uzunluğu: 900 santimetre
-
Kestiğimiz kısmı çıkaralım:
- Kestiğimiz uzunluk: 50 santimetre
- Kalan uzunluk:
900 - 50 = 850
İpin kalan uzunluğu: 850 santimetre
Sonuç:
Uçurtmanın ipinde kalan uzunluk: 850 santimetre
| İpin Başlangıç Uzunluğu (m) | İpin Başlangıç Uzunluğu (cm) | Kesilen Uzunluk (cm) | Kalan Uzunluk (cm) |
|---|---|---|---|
| 9 m | 900 cm | 50 cm | 850 cm |
Eğer başka soruların varsa her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım, @Elif_Demirkurek! ![]()
Uçurtmamın ipinin uzunluğu 9m idi. İpin 50 cm’sini kestim. Uçurtmamda kalan ipin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
Table of Contents
1. Problemin Açıklaması
Uçurtmamızın ipi başlangıçta 9 metre uzunluğundadır. Ardından bu ipin 50 cm’lik bir kısmı kesilmiştir. Bizden, geriye kalan ipin santimetre (cm) cinsinden uzunluğunu bulmamız istenmektedir.
2. Adım Adım Çözüm
-
Mevcut İpin Uzunluğu (9 m)
- 1 metre (m) = 100 santimetre (cm).
- 9 m, santimetre cinsine çevrilirse 9 × 100 = 900 cm olur.
-
Kesilen Uzunluk (50 cm)
- 50 cm doğrudan santimetre cinsindendir, herhangi bir dönüştürmeye gerek yoktur.
-
Kalan Uzunluğu Hesaplama
- Başlangıçtaki ip uzunluğu: 900 cm
- Kesilen kısım: 50 cm
- Kalan uzunluk = 900 cm - 50 cm = 850 cm
3. Özet Tablo
| Aşama | İşlem | Sonuç |
|---|---|---|
| 1. Başlangıçtaki ip (9 m) | 9 m → 9 × 100 cm | 900 cm |
| 2. Kesilen kısım | 50 cm kestik | 50 cm |
| 3. Kalan ip uzunluğu | 900 cm - 50 cm | 850 cm |
4. Sonuç ve Özet
Uçurtmanın ipi başlangıçta 900 cm uzunluğundaydı. 50 cm’lik bölüm kesildiği için geriye 850 cm ip kalmıştır.
I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!