Tut Türkçe

Algoritma, sorun çözmek ya da amaca ulasmak için nasil
bir yol izlenmesi gerektiginin — tasarlanmasi ve bir sonuca
ulasmak için tüm — degerlendirilmesidir.
Bu cümlede bos birakilan yerlere sirasiyla
asagidakilerden hangisi getirilmelidir?
A) bilinçli -imkânlarin
B) iyi kötü-zorluklarin
Cbütünüyle - kullanilacaklarin
D) adim adim-olasiliklarin
E) net olarak - hesaplarin

Uveys_Yesiltepe said Algoritma, sorun çözmek ya da amaca ulaşmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin — tasarlanması ve bir sonuca ulaşmak için tüm — değerlendirilmesidir. Bu cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Anahtar Kavram

Bu soru, “algoritma” teriminin tanımını doğru bir şekilde tamamlamayı içerir. Algoritmanın temel işlevi, sorun çözme sürecinde izlenecek adımları planlamaktır ve bu adımların değerlendirilmesi de önemlidir. Dolayısıyla, eksik yerlerin doğru terimlerle doldurulması gereklidir.

Temel Cevap

Algoritmalar, belirli bir probleme ya da hedefe ulaşmak için tasarlanan yöntemler topluluğudur ve bu süreçte kullanılacak tüm olasılıkların sistematik bir şekilde analiz edilmesi gereklidir.

Adım 1: İlk Boşluk İçin Doğru Terimi Seçmek

• İlk boşluk için cümle, “nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin — tasarlanması” ifadesine odaklanır.
  • Buradaki anlam “adım adım” tasarlanması anlamına gelir çünkü algoritmalar genellikle belirli bir sırayla işlemleri gerçekleştirir.

Adım 2: İkinci Boşluk İçin Doğru Terimi Seçmek

• İkinci boşluk, “bir sonuca ulaşmak için tüm — değerlendirilmesidir” ifadesine odaklanır.
  • Bu konumda, değerlendirilmesi gereken “olasılıkların” analizi ve değerlendirilmesi önemlidir, çünkü algoritmalar genellikle farklı durumlar ve sonuçlar için değerlendirilir.

Adım 3: Doğru Seçeneği Belirleme

• Bu bilgilerin ışığında, sırasıyla eksik yerlere “adım adım” ve “olasılıkların” terimleri getirildiğinde, en uygun seçenek D) şıkkı olarak görülmektedir: “adım adım - olasılıkların.”

Nihai Cevap

D) adım adım - olasılıkların

Algoritma, sorun çözmek ya da amaca ulaşmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin adım adım tasarlanması ve bir sonuca ulaşmak için tüm olasılıkların değerlendirilmesidir. Bu seçim, algoritma tanımına uygun terimleri sağlar.

Umarım bu açıklama yardımcı olmuştur! Eğer daha fazla sorunuz varsa veya herhangi bir konuda daha fazla yardım isterseniz, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. @Uveys_Yesiltepe