Türkiye'de Tarım - Hayvancılık - Balıkçılık

1. Aşağdakilerden hangisi tarımda verimi artırmak için yapılacak çalışmalardan biri değildir?
    A) Toprak bakımı yapmak
    B)Tohum ıslahı yapmak
    C)Yeni tarım arazileri açmak
    D) Sulama koşullarını geliştirmek
    E) Makineleşmeyi teşvik etmek

Aşağıdakilerden hangisi tarımda verimi artırmak için yapılacak çalışmalardan biri değildir?

Soru:
Aşağıdaki şıklardan hangisi tarımda verimi artırmak için yapılacak çalışmalardan biri değildir?

Cevap:

C) Yeni tarım arazileri açmak

Açıklama:

Tarımda verimi artırmak için yapılan çalışmalar, mevcut tarım arazilerinden elde edilen üretimin miktarını ve kalitesini artırmayı hedefler. Bu doğrultuda toprak bakımı, tohum ıslahı, sulama koşullarını geliştirme ve makineleşme gibi yöntemler kullanılır. Ancak, yeni tarım arazilerinin açılması verimi artırmaya yönelik bir yöntem değildir. Bu, üretim alanını genişletmekle ilgilidir ve niceliksel artış sağlar ama verimliliği doğrudan etkilemez.

Doğru Şıkları Karşılaştırma Tablosu:

Şıklar Açıklama Tarım Verimini Artırır mı?
A) Toprak bakımı yapmak Toprağın mineral ve humus dengesini sağlamak için yapılan çalışmalar, tarım verimini doğrudan artırır. Evet
B) Tohum ıslahı yapmak Daha dayanıklı, hastalık dirençli ve yüksek verimli tohumların geliştirilmesi, daha fazla ürün alınmasını sağlar. Evet
C) Yeni tarım arazileri açmak Yeni alanların tarıma kazandırılması üretim miktarını artırsa da verimlilik anlamında bir ilerleme sağlamaz. Hayır
D) Sulama koşullarını geliştirmek Sulama tekniklerini ilerletmek (ör: damla sulama), su israfını önler ve bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu en iyi şekilde karşılayarak verimi artırır. Evet
E) Makineleşmeyi teşvik etmek Tarımsal süreçlerde mekanizasyonun artırılması, özellikle iş gücünü azaltarak hem daha hızlı hem de daha verimli üretim yapılmasını sağlar. Evet

Sonuç:

Doğru cevap C şıkkı: Yeni tarım arazileri açmak olacaktır.

@DENİZ_SALALI