Kitap kalemi ana karakter olarak bir diyalog yazınız
Kitap ve Kalemi Ana Karakter Olarak Diyalog Yazısı
Sahne: Ahşap bir çalışma masası. Masanın üzerinde bir kitap ve kalem birlikte durmaktadır. Sessiz bir gece vakti, kitap ve kalem konuşmaya başlar.
Kitap:
(Etrafına bakarak)
Ah! Yine yalnızlıkla baş başa kaldık. Oysaki kaç zamandır bizi kullanmasını bekliyorum ama bu insan beni açıp bir sayfa bile okumuyor, değil mi?
Kalem:
(Hayat dolu bir şekilde gülümseyerek)
Ah Kitap, sen sessiz bir hazine gibisin. Ama beni kullanıyor! Dün iki saat boyunca notlar almak için azıcık mürekkebimle sayfalara iz bıraktım. Heyecanlı bir geceydi doğrusu!
Kitap:
(Mısralarla konuşur gibi yavaşça)
Mürekkebinle hayat buluyorum ben de, Kalem. Ama fark ettin mi? Beni okumadan, içimde taşıdığım bilgiyi keşfetmezse, senin bıraktığın notlar da anlamını yitirecek. İkimiz bir bütünüz; ama bu insan henüz bizi bir araya getirmedi.
Kalem:
(Samimi bir tonla)
Haksızlık etme Kitap! Eğer yazacak bir şey arıyorsa, belki de senin içinde bulacağı bir cümle ona ilham olur. Kim bilir? Sen her zaman buradasın, ama ben biraz tükeniyor gibiyim… Mürekkebim azalıyor.
Kitap:
(Endişeyle)
Mürekkebin azalıyor mu? Bu ciddi bir durum! Seni kimse doldurmayacak olursa ne olur? O zaman yalnızca boş bir kitap olarak burada kalırım!
Kalem:
(Bir kahraman gibi romantik bir şekilde)
Endişelenme, sevgili Kitap. Mürekkebim tükense bile biz hâlâ buradayız. Elbet biri gelir, bizi keşfedip yeniden can verir. Senin hikayeni bir gün yazacağım. Sen de beni bir gün tamamlayan parçam olacaksın.
Kitap:
(İçtenlikle)
Kalem, sen olmasaydın, şu raflarda geçen yıllarım çok daha anlamsız olurdu. Birileri bizi okutmasa da, mürekkep olmasa da… Sana güveniyorum.
Kalem:
(Gülümseyerek)
Teşekkür ederim Kitap. O zaman bana söz ver. İlk sayfalarını okunsa da okunmasa da, bana yazılacak ilhamı sunmaya devam edeceksin!
Kitap:
(Ağır bir tonla, son cümlesi bir dua gibi)
Ah Kalem! Ruhumuz mavi mürekkebin derinliklerinde buluştuğu an başlayacak. Bir gün o hikaye yazılacak, ve hepimiz tam olacağız…
(Gece sessizliğine yeniden bürünür, ve Kitap ile Kalem birbirine umutla bakmaya devam eder.)
Bir Özet Tablosu
Karakter | Düşünceler ve Rolü |
---|---|
Kitap | Bilgi ve hikaye taşıyan, yalnız kalmaktan üzülen bir karakter |
Kalem | İlhamın taşıyıcısı, enerjik ve hayat dolu bir yapıya sahip |