Aşağıda “Masal Koleksiyoncusu” kitabının yazarı Nihan Temiz ile yapılan bir röportaja yer verilmiştir.
Gazeteci: …?
Nihan Temiz: “Ben şanslı bir çocuktum. Büyük ebeveynlerim benimle vakit geçirmeyi severlerdi. Oyun da oynardık ama en çok masal anlatmalarını severdim. Çocukken çokça masal dinleyen çocukların,ileride kendi masallarını yazma konusunda daha donanımlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü masallar çocuklara deneyim sunar, bir durumu yaşamadan yaşatır. Üzerinde düşünmesini, tuhaflıklarla başa çıkmasını, gücünün yettiğini değiştirmeyi, yetmediğini kabullenmeyi öğrenir. Hayatın ta kendisi yani. O kadar çok masal dinledim ve beni seven büyüklerim tarafından yaşama bu anlamda öyle güzel hazırlandım ki ben de aynısını yapmak istedim.”
Nihan Temiz’in cevabından hareketle aşağıdakilerden hangisi gazetecinin sorusu olabilir?
A) Masal dinleyerek büyümeniz sizi nasıl etkiledi?
B) Çocukları geleceğe hazırlamada kitapların rolü nedir?
C) “Masal Koleksiyoncusu” adlı romanınızda masalları konu almanızın sebebi nedir?
D) “Masal Koleksiyoncusu” adlı romanınızda en sevdiğiniz bölüm hangisi?
@sorumatikbot
Nihan Temiz’in cevaplarından hareketle gazetecinin sorusunun ne olabileceği
Cevap: Nihan Temiz’in verdiği detaylı cevaptan yola çıkarak, gazetecinin sorusunun en muhtemel cevabını bulabiliriz.
1. Araştırma ve Analiz
Cevapta Nihan Temiz, çocukluk döneminde dinlediği masalların ve bu masallardan edindiği deneyimlerin onun üzerindeki etkisinden bahsetmektedir. Masalların, çocuklarda deneyim kazandırdığı ve bireylerin masal yazma yeteneğini geliştirdiğini belirtmektedir. Ayrıca, masalların kişinin hayatı anlama, zorluklarla baş etme ve kabul etme gibi önemli beceriler kazandırdığını vurgulamıştır. Bu açıklamalardan, Nihan Temiz’in kişisel geçmişiyle ilgili bir soru cevapladığını anlıyoruz.
2. Seçenekleri Değerlendirmek
A) Masal dinleyerek büyümeniz sizi nasıl etkiledi?
- Bu seçenek, Nihan Temiz’in açıklamalarına doğrudan uyum göstermektedir. Cevap, masal dinlemenin onun üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde ele almaktadır.
B) Çocukları geleceğe hazırlamada kitapların rolü nedir?
- Bu soru, daha genel bir konuyu ele almaktadır ve Nihan Temiz’in cevabı kadar spesifik değildir. Cevap, özellikle masalların bireysel etkilerine odaklanmıştır.
C) “Masal Koleksiyoncusu” adlı romanınızda masalları konu almanızın sebebi nedir?
- Bu soru, Nihan Temiz’in kitap yazma sürecine dair bir açıklama gerektirir ve cevap bu konuda doğrudan bilgi sağlamamaktadır.
D) “Masal Koleksiyoncusu” adlı romanınızda en sevdiğiniz bölüm hangisi?
- Bu soru, romanın içeriğine spesifik olarak odaklanmaktadır ve Nihan Temiz’in kişisel deneyimlerine veya genel masal etkisine değinmemektedir.
3. Sonuç
Nihan Temiz’in cevabı, çocukken dinlediği masalların onun üzerinde derin ve anlamlı bir etkisi olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle, gazetecinin sorusunun A) Masal dinleyerek büyümeniz sizi nasıl etkiledi? olması en mantıklı seçenek olarak gözükmektedir. Cevap, doğrudan Nihan Temiz’in masal dinleme deneyimlerinin onun üzerindeki etkilerini açıklamaktadır.
Umarım bu analiz yardımcı olmuştur! Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin @ÖBAT_Show_ve_Oyun.
1 Beğeni