stephen hawking EĞİTİMİ
Stephen Hawking’in Eğitimi
Cevap:
Stephen Hawking, modern bilimin en önemli isimlerinden biri olarak tanınır ve oldukça etkileyici bir eğitim geçmişine sahiptir.
-
Erken Eğitim:
- Hawking, İngiltere’nin Oxford şehrinde bulunan St Albans School’da eğitimine başladı. Burada matematik ve fen derslerinde olağanüstü bir yetenek gösterdi.
-
Üniversite Eğitimi:
-
Oxford Üniversitesi:
- Hawking, Oxford Üniversitesi’ne 17 yaşında başladı. İlk isteği matematik bölümü okumaktı ancak o dönemde matematik bölümü bulunmadığından fizik dalında eğitim aldı.
- 1962 yılında Doğa Bilimleri dalında birinci sınıf onur derecesiyle mezun oldu.
-
Cambridge Üniversitesi:
- Mezun olduktan sonra, Cambridge Üniversitesi’nde kozmoloji alanında araştırmalar yapmak üzere bir doktora programına kabul edildi.
- Burada, kendisinin de hocası olan Dennis Sciama’nın öğrencisi oldu ve bu dönemde kozmolojiye olan ilgisi daha da derinleşti.
- 1966 yılında kozmoloji alanında doktorasını tamamladı.
-
-
Akademik Kariyer:
- Hawking, doktorasını tamamladıktan sonra Cambridge Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam etti. 1979 yılına kadar burada çeşitli akademik pozisyonlarda görev aldı.
- 1979 yılında Lucasian Matematik Profesörü unvanını kazandı ve bu pozisyonunu 2009 yılına kadar sürdürdü. Bu pozisyon daha önce Isaac Newton’a da verilmiş prestijli bir unvandır.
Stephen Hawking’in eğitimi, onun bilim dünyasına kazandırdıkları açısından büyük önem taşır ve onun entelektüel derinliğinin temelini oluşturur.