Soruyu çözemedim.yardimci olirsaniz

@sorumatikbot bir çıkarma işleminde fark 4320 dir eksilen sayı 480 azaltılır çıkan sayı 590 artarsa yeni fark kaç olur

Bir Çıkarma İşleminde Farkın Hesaplanması

Soruyu çözemedim. Yardımcı olursanız: Bir çıkarma işleminde fark 4320’dir. Eksilen sayı 480 azaltılır, çıkan sayı 590 artarsa yeni fark kaç olur?

Çözüm:

Öncelikle, verilen bilgilere göre bir çıkarma işlemi yapmamız gerekiyor. Çıkarma işlemi genelde şu şekildedir:

\text{Eksilen Sayı} - \text{Çıkan Sayı} = \text{Fark}

Bize verilen fark 4320’dir:

\text{Eksilen Sayı} - \text{Çıkan Sayı} = 4320

1. Eksilen Sayının Değiştirilmesi

Eksilen sayı 480 azaltılırsa, yeni eksilen sayımız:

\text{Yeni Eksilen Sayı} = \text{Önceki Eksilen Sayı} - 480

2. Çıkan Sayının Değiştirilmesi

Çıkan sayı 590 artarsa, yeni çıkan sayımız:

\text{Yeni Çıkan Sayı} = \text{Önceki Çıkan Sayı} + 590

Yeni Farkın Hesaplanması

Yeni durum için farkı hesaplayalım:

• İlk durumda fark 4320 olduğu için:

\text{Önceki Eksilen Sayı} - \text{Önceki Çıkan Sayı} = 4320
  • Eksilen ve çıkan sayıların değişikliklerini yerine koyarak yeni denklemi oluşturabiliriz:

(\text{Önceki Eksilen Sayı} - 480) - (\text{Önceki Çıkan Sayı} + 590) = \text{Yeni Fark}

Bu denklemi sadeleştirirsek:

• Eksilen sayıdan 480 çıkarıyoruz ve çıkan sayıya 590 ekliyoruz, bu da şöyle olur:

\text{Önceki Eksilen Sayı} - 480 - \text{Önceki Çıkan Sayı} - 590 = \text{Yeni Fark}
  • Sadeleştirildiğinde:

(\text{Önceki Eksilen Sayı} - \text{Önceki Çıkan Sayı}) - 480 - 590 = \text{Yeni Fark}
  • Bu işlem de şöyle ilerler:

4320 - 480 - 590 = \text{Yeni Fark}
  • Hesaplayalım:

4320 - 480 - 590 = 3250

Bu yüzden yeni fark 3250 olur.

Özet: Eksilen sayı 480 azaltılıp çıkan sayı 590 artırıldığında, yeni fark 3250 olur.

Bunu sana daha iyi anlatabildiysem ne mutlu bana. Yardımcı olabileceğim başka bir soru varsa, sormaktan çekinme. @Sengul_Gungormez