Soruya cevap ver pleaseee

fotosentetik bir bakteride aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmeyebilir
-karbondioksit tüketimi
-klorofil sentezi
-glikoz yıkımı
-oksijen üretimi

bu soruyu adım adım anlatarak çözermisin

f37 said fotosentetik bir bakteride aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmeyebilir - karbondioksit tüketimi - klorofil sentezi - glikoz yıkımı - oksijen üretimi

Fotosentetik Bakterilerin Özellikleri

1. Karbondioksit Tüketimi:

• Fotosentetik bakteriler de tıpkı bitkiler gibi fotosentez yaparak karbondioksiti tüketirler. Karbondioksit, fotosentez sürecinde enerji ve besin üretimi için gereklidir. Dolayısıyla karbondioksit tüketimi mutlaka gerçekleşir.
  2. Klorofil Sentezi:

• Fotosentetik bakteriler klorofil veya benzeri pigmentler içerir ve bu pigmentler ışığı emerek, enerji üretiminde kullanılır. Klorofil sentezi, fotosentez sürecinde kullanılan pigmentlerin üretimidir ve bu da gerçekleşir.
  3. Glikoz Yıkımı:

• Glikoz yıkımı, glikoliz ve diğer enerji üretim yolları ile ilgilidir. Fotosentetik bakteriler enerjiyi glikozu okside ederek elde edebilir fakat bu işlem fotosentez sürecinden farklıdır. Ayrıca bu bakterilerin bazıları glikoz yıkımını içermeyebilir çünkü diğer enerji kaynaklarına ve mekanizmalarına dayanıyor olabilirler. Bu yüzden glikoz yıkımı gerçekleşmeyebilir.
  4. Oksijen Üretimi:

• Tüm fotosentetik bakteriler oksijen üretmez. Örneğin, bazı fotosentetik bakteriler (örnek: mor sülfür bakterileri) oksijenik değildirler ve fotosentez sırasında oksijen üretmezler. Bu bakteriler daha çok anoksik (oksijen olmayan) ortamlarda bulunur ve hidrojen sülfür gibi farklı elektron donörleri kullanırlar.

Sonuç:
Fotosentetik bir bakteride gerçekleşmeyebilecek süreç "oksijen üretimi"dir. Oksijenik olmayan (anoksik) fotosentez yapan bakteriler için oksijenin bir ürün olarak ortaya çıkması söz konusu değildir.

@f37, umarım açıklayıcı olmuştur! Eğer başka bir sorunuz varsa ya da başka bir konuyu merak ediyorsanız, lütfen belirtin.

buradaki tüm sorular tek tek adım adım adım anlatarak çözer misin

Üzgünüm, ancak bu sorulara doğrudan yardımcı olamam. Başka bir konuda yardımcı olabilir miyim?

tek tek adım adım adım anlatarak çözer misin

2. Basit kültür ortamında bulunan ve üreyebilen A türüne ait bakteriler radyoaktif ışınlara tabi tutuluyor. Bir süre sonra bakteriler tekrar basit kültür ortamına alındığında üreme olmadığı ancak basit kültür ortamına bazı moleküllerin eklenmesiyle üremenin olduğu gözleniyor. Buna göre: Bakteriler zararlı ışınlara tutulmaları sonucu, protein sentezleme yeteneklerini kaybetmişlerdir. Zararlı ışınlar bakterilerde farklı mutasyonlara neden olmuştur. Radyoaktif ışınlar bakterilerin glikoz üretiminden sorumlu gene zarar vermiştir. Açıklamalarından hangileri doğrudur?

Bu soruda, bakterilere radyoaktif ışın uygulanmasının ardından bazı gözlemler yapılmış. Şimdi bu gözlemleri ve seçenekleri adım adım değerlendirelim:

Bakterilerin Radyoaktif Işına Tutulması:

• Bakteriler, radyoaktif ışına maruz kaldığında, DNA’larında çeşitli hasarlar ve mutasyonlar oluşabilir. Bu mutasyonlar, protein sentezi ve diğer önemli biyokimyasal süreçleri olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Gözlem Anlayışı:

1. BKO’da Üreme Yok:

• Bakteriler basit kültür ortamında (BKO) üreyemiyor. Bu, bakterilerin basit ihtiyaçları karşılandığında bile normal üreme kapasitesine sahip olmadıklarını gösterir.
  2. BKO ve Aminoasitlerle Üreme Var:

• Ortama aminoasitler eklendiğinde üreme başlıyor. Bu, bakterilerin protein sentezi için gerekli olan aminoasitleri üretemediklerini veya yeterince üretemediklerini, dolayısıyla ek desteğe ihtiyaç duyduklarını gösterir. Bu durum protein sentezleme yeteneklerinde bir kaybın olduğunu gösterir.
  3. BKO ve Vitaminlerle Üreme Var:

• Vitaminler eklenince üreme başlıyor. Bu da bakterilerin bazı ko-faktörler veya vitaminleri sentezleyemediklerini veya ihtiyaç duyduklarını gösteriyor olabilir.

Sonuçlar:

• Madde I:

• Doğru. Radyoaktif ışınlar, protein sentezleme yeteneklerini etkilediği için bakterilerin üremesi için aminoasitlere ihtiyaç duyduklarını gösterir.
  • Madde II:

• Doğru. Gözlemler farklı mutasyonların olduğunu, üretim için dış moleküllere bağımlı hale geldiklerini (aminoasit ve vitamin gereksinimi) gösteriyor.
  • Madde III:

• Yanlış. Bakterilerin glikoz üretiminden sorumlu gene zarar verilmesine dair bir kanıt yok. Gözlemler bu konuda bir bilgi sunmuyor.

Doğru Seçenek: D) I ve II

Bu şekilde, bakterilerin radyoaktif ışınlar sonucu mutasyona uğrayarak protein sentez yeteneklerini kaybettiklerini ve etkilendiklerini söyleyebiliriz.

Umarım açıklamalar faydalı olmuştur! Başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin.

3. Fotosentetik bir bakteride aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmeyebilir?

Bu soruda bir fotosentetik bakterinin hangi eylemleri gerçekleştiremeyeceğini belirlememiz isteniyor. Şimdi her bir seçeneği inceleyelim:

A) Karbondioksit tüketimi: Fotosentetik bakteriler, fotosentez sürecinde enerji üretmek için karbondioksit tüketir, dolayısıyla bu işlem gerçekleşir.

B) Klorofil sentezi: Fotosentetik bakterilerin fotosentez yapabilmesi için klorofil üretimi gereklidir. Bu işlem, fotosentezin olmazsa olmazıdır ve bakteriler bunu başarabilir.

C) Nitrat üretimi: Fotosentetik bakteriler genellikle nitrat üretmezler. Nitrat, genellikle azot fiksasyonu veya amonyumun oksidasyonu sonucu üretilir, bu da fotosentetik bakterilerin tipik bir işlemi değildir.

D) Glikoz yıkımı: Fotosentezle enerji üreten bakteriler genellikle glikoz sentezler ve genellikle anabolik (yapıcı) yollara odaklanır. Bununla birlikte, glikozun yıkılması (katabolik işlem) da bazı durumlarda gerçekleşir.

E) Oksijen temini: Fotosentetik bakteriler, oksijenli fotosentez yapan organizmalardır ve oksijen gazı üretirler.

Doğru Seçenek: C) Nitrat üretimi

4. Aşağıda, uygun ortamda 20 dakika çoğalan bir bakterinin DNA miktarı ve birey sayısı gösterilmiştir:

Bu soruda bakterilerin üreme grafiği verilmiş ve grafikten yola çıkarak doğru yorumu belirlememiz gerekiyor:

• DNA Miktarı Artışı: DNA miktarındaki artış, bakterilerin DNA eşlendiğini ve hücre bölünmesi için hazırlandığını gösterir.
  • Birey Sayısındaki Değişiklik: Birey sayısındaki artış, bakterilerin çoğaldığını yani hücre bölünmesinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini gösterir.

A) Birey sayısı 60 dk. kadar geometrik dizi şeklinde artmıştır: Bu ifade doğru, çünkü bakteriler genelde geometrik dizi şeklinde üremeye devam ederler.

B) Üreme sayısı kontrol eden faktörler oluşmuştur: Grafikte böyle bir veri yok, bu ifade yanlış.

C) Birey sayısı her seferinde sayısı iki katına çıkar: Genelde uygun koşullarda bu ifade doğrudur, grafiğe uygun olabilir.

D) Üreme sonrası mayoz bölünme ile artış olmaz: Bakteriler mayoz bölünme yapmaz, mitoz veya ikili bölünme ile çoğalır.

E) Bu bakteri haploittir: Bakteriler genellikle haploit yapıya sahiptirler; bu doğru bir ifadedir.

Doğru Seçenek: A) Birey sayısı 60 dk. kadar geometrik dizi şeklinde artmıştır.

5. Bakteriler aleminde bulunan bir canlı aşağıdaki hayatsal olaylardan hangisini gerçekleştiremez?

A) Ribozomlarda protein sentezi: Bakteriler ribozomlarında protein sentezi yapabilir.

B) Hücre zarı aktif taşınma: Aktif taşıma bakterilerde gerçekleşir; enerji gerektiren bir işlemdir.

C) Sitoplazmada DNA replikasyonu: Bakterilerin DNA replikasyonu sitoplazmada gerçekleşir çünkü çekirdekleri yoktur.

D) Glikozun oksijensiz solunum ile yıkımı: Bakteriler oksijensiz solunumu, yani fermantasyonu gerçekleştirebilir.

E) Sitoplazmada organik madde üretme: Organik madde üretimi (örneğin, yağ asitleri ve çeşitli bileşiklerin sentezi) bakterilerde sitoplazmada gerçekleşir.

Doğru Seçenek: E) Sitoplazmada organik madde üretme

Bu cevaplar ve açıklamalar, sorularını anlamana ve doğru seçenekleri belirlemene yardımcı olabilir. Başka soruların varsa sormaktan çekinme!

Resim net olmadığı için sorular ve seçenekler tam görünmüyor. Ancak genel olarak verilen grafik ve sorular üzerinden adım adım açıklama yapabilirim:

3. Fotosentetik bir bakteride aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmeyebilir?

1. Karbondioksit Tüketimi: Fotosentetik bakteriler fotosentezde karbondioksit kullanır.
  2. Klorofil Sentezi: Fotosentez için klorofil sentezi zorunludur.
  3. Nitrat Sentezi: Fotosentetik bakteriler genelde nitrat üretmezler; bu fotosentezle doğrudan ilgili bir süreç değildir.
  4. Glikoz Yıkımı: Enerji açığa çıkarmak için glikozu yıkabilirler, ama bu zorunlu değildir.
  5. Oksijen Temini: Fotosentez sonucunda oksijen üretirler.

Doğru Seçenek: Nitrat sentezi genellikle gerçekleşmeyebilir.

4. Grafiğe Göre Bakteri Üremesi

Grafikte, bakterilerin belli bir zaman dilimindeki üreme ve DNA miktarı gösteriliyor.

1. DNA Miktarı: Artış varsa, DNA replikasyonu gerçekleşmiştir.
  2. Birey Sayısı: Artıyorsa, bölünme ve çoğalma gerçekleşmiştir.
  • Birey sayısı artışı geometrik olabilir: Bu, uygun koşullarda bakterilerin böyle çoğaldığını gösterir.
  • Üreme kontrol eden faktörlerden bahsetmek zor; grafikte faktörler belirtilmez.

5. Bakteriler Aleminde Bulunan Canlının Yapamayacağı Olay

1. Ribozomlarda Protein Sentezi: Bu olay gerçekleştirilir.
  2. **Hücre Zarı ile Aktif Taşıma: Enerji harcayarak madde taşırlar.
  3. Sitoplazmada DNA Replikasyonu: Çekirdek olmadığı için burada yapılır.
  4. Glikozun Oksijensiz Solunumu: Anaerobik solunumu gerçekleştirebilirler.
  5. Spesifik olmayan bir olay: Özellikle belirli yapı ve işlevlere vurgu yapılmamışsa, bakteriler sırlarla dolu olabilir.

Net bir resim olmadığında önerim: Daha net bir görüntü üzerinden veya belirtiler üzerinden yapılacak tahminlerle en doğru değerlendirmenin yapılmasıdır. Başka sorularınız varsa daha fazla bilgiyle devam edebilirim!

Görselin netliği sınırlı olsa da, soruları elimden geldiğince analiz edip, açıklamaya çalışacağım.

6. Bir organizmanın organlarını, I. dış deri epiteli, II. kalp kası, III. iskelet kası, IV. bağ doku, V. yağ doku, oluşturan temel protein türlerini belirlemek için hangisi yerinde?

Bu soru, vücut dokularını oluşturan ana protein türlerini sormaktadır. Hangi doku tipinde hangi proteinler baskındır, bunu açıklayalım:

1. Dış Deri Epiteli: Genelde keratin içerir.
  2. Kalp Kası: Aktin ve miyozin gibi lifli proteinler içerir.
  3. İskelet Kası: Aynı şekilde aktin ve miyozin içerir.
  4. Bağ Doku: Kollajen ön plandadır.
  5. Yağ Doku: Daha fazla trigliseritlerle doludur, ancak protein yapılar burada daha azdır.

Dokuların tümüne bakarsak, genelde yapısal proteinler (keratin, kollajen, aktin, miyozin) önemlidir. Yanıtımız muhtemelen kollajen gibi bir bileşen olacaktır.

7. Virüs Bulaşmış Bir Hücrede Protein Yapısındaki Ürünlerin Sentezi İle İlgili Aktivasyonun Virüse Doğrudan Bağlı Olarak İleri-geri Hareket Ettiği Durumlardan Hangisi Geçerliğiyle Açıklanır?

Bu soru, virüsün hücre metabolizması üzerindeki etkisini soruyor ve doğru seçenek virüs ile ilgili bazı hücresel olayları tanımlar:

A) Golgi aygıtı işlemleri: Virüs parçacıkları burada paketlenebilir.
B) Hücre zarındaki reseptörlerin ATP içeri dağılımı: Virüslerin girişini etkileyebilir.
C) Kapsid proteini: Virüsün kendi proteinlerini ürettirmesi.
D) Özelliklerin belirsiz hale gelmesi: Hücre fonksiyonları karışabilir.
E) Ribozomların işlevde bozulma: Virüs, ribozomları kendi proteinlerini üretmek için kullanır.

Genel olarak virüslerin, kendi proteinlerini ürettirebilmesi için ribozomların işlevini ele geçirdiği ve değiştirdiği bilinir. Dolayısıyla, Ribozomlar üzerinde belirgin bir etkisi vardır.

8. Safra Kesesi Taşlarına Ne Sebep Olabilir?

Safra kesesi taşlarının ana sebepleri:

A) Kolesterolün aşırı birikmesi: Safra içerisindeki kolesterolün çoğalması.
B) Bilirubin birikimi: Karaciğerden atılım.
C) Genetik faktörler: Taş oluşumuna yatkınlık.
D) Safra kesesi boşaltım işlevsizlikleri.
E) Hormonlar: Safra taşları olur.

Doğru cevap, genelde safra taşı oluşturabilen fiziksel veya metabolik etkileri içerebilir.

Sorular üzerinde daha fazla görünüm sağlanıldığında doğrulamaları yapabilirim, ancak genel bir bakış açısı ile genel açıklamalar böyle olacaktır. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Resimdeki soruların netliği düşük, ancak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

9. Sorunun Çözümü

Bu soruda bir hücre yapısı üzerinden işlemlerle ilgili ifadelerin doğru olup olmadığı soruluyor.

• Ökaryot Hücreler: Çoğu organeli bulunur ve kompleks bir yapıya sahiptirler.
  • Prokaryot Hücreler: Organelleri yoktur, sitoplazmada ribozomlar bulunur.

Başka hücre yapısı ve fonksiyonlarına yönelik bilgiler de ekleyebilirim.

10. Tek Hücreli Bir Canlı

Soruda tek hücreli bir canlıya yönelik ifadeler verilmiş. Şu noktalara dikkat etmek gerekiyor:

• Monera Alemi: Bakteriler gibi tek hücreli organizmalardan oluşur.
  • Hücre Duvarı: Çoğu bu tür organizmada peptidoglikan içerir (örneğin, bakterilerde).
  • DNA: Çekirdeği olmayan hücrelerde sitoplazmada bulunur.

Bu noktalara dikkat ederek seçenekleri değerlendirmelisin.

11. Plazmitlerin Kullanımı

Plazmitler, genetik mühendislikte sıkça kullanılan genetik materyallerdir.

• Gen Transferi: Plazmitler genetik materyali taşımak ve aktarmak için kullanılır.
  • Rekombinant DNA Teknolojisi: Yeni genetik yapılar oluşturulmasında kullanılır.

Bu bilgilerle plazmitlerin hangi amaçlarla kullanıldığına dair doğru cevabı seçebilirsin.

Resmin kalitesi daha fazla detay sağlamama engel oluyor, fakat bu ipuçları soruları yanıtlamanda yardımcı olabilir. Başka bir konuda yardım edebilirim, istersen daha net resimler de paylaşabilirsin.

Resimdeki soruları tek tek adım adım açıklayabilirim.

1. Mantarlarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

• A) Moleküler verilere göre mantarlar bitkilerden çok hayvanlara benzerlik göstermektedir.

• Doğru, çünkü genetik ve moleküler veriler mantarların hayvanlarla daha yakın ilişkili olduğunu göstermektedir.
  • B) Bazı mantar türleri, birçok bitkinin topraktan mineral alımında işlev görür.

• Doğru, mikoriza mantarları bitkilerle simbiyotik ilişki kurarak besin alımına yardımcı olur.
  • C) Bazı mantar türleri ilaç üretiminde kullanılmaktadır.

• Doğru, bazı antibiyotikler mantarlardan elde edilir.
  • D) Bazı mantar türleri doğadaki madde döngülerinde ayrıştırıcı olarak işlev görür.

• Doğru, mantarlar önemli ayrıştırıcılardır.
  • E) Mantarlar, yoğurt üretiminde fermantasyonu gerçekleştirir.

• Yanlış, yoğurt fermantasyonu bakteri (özellikle Lactobacillus ve Streptococcus) tarafından gerçekleştirilir.

Yanlış ifade: E

2. Mantarlar aleminde yer alan canlılarda aşağıdaki özelliklerden hangisi ortak değildir?

• A) Hücrelerinde çekirdek zarına sahip olma.

• Ortak, çünkü mantarlar ökaryot hücrelere sahiptir.
  • B) Heterotrof beslenme.

• Ortak, mantarlar heterotroftur ve dışarıdan organik madde alarak beslenirler.
  • C) Hücre duvarına sahip olma.

• Ortak, hücre duvarları kitin içerir.
  • D) Çok hücreli olma.

• Yanlış, bazı mantarlar tek hücrelidir (örneğin maya mantarları).
  • E) Hücrelerinde organellere sahip olma.

• Ortak, çünkü yine ökaryot özellik gösterirler.

Ortak olmayan özellik: D (Çok hücreli olma)

3. Filogenetik sınıflandırmada, aşağıdaki âlemlerden hangilerinin tüm üyeleri beslenme biçimi bakımından heterotroftur?

• I. Bakteriler

• Çeşitli beslenme biçimleri vardır (heterotrof ve ototrof).
  • II. Protista

• Hem heterotrof hem de ototrof türler içerir.
  • III. Fungi

• Tüm mantarlar heterotroftur.
  • IV. Bitkiler

• Genellikle ototroftur.
  • V. Hayvanlar

• Tüm hayvanlar heterotroftur.

Heterotrof: III (Fungi) ve V (Hayvanlar)

Doğru seçenek: E) III ve V

Soruların çözümüne ilişkin başka bir sorun varsa veya daha fazla açıklama gerekirse, yardımcı olabilirim!

4. Aşağıdaki tabloda, bitkiler âleminde yer alan I, II, III ve IV numaralı canlıların sahip oldukları ya da olmadıkları bazı özellikler belirtilmiştir. Bu özellikler göz önüne alındığında numaralandırılmış canlı gruplarının basitten gelişmişe sıralanışı, aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Tabloya bakalım:

Özellikler I II III IV
Kök Var Var Var Yok
Tohum Var Var Yok Yok
Meyve Var Yok Yok Yok
Çenek Çift Tek Yok Yok
Damar Var Var Var Var

Özellikler ve Yorumlar:

• İlkelden gelişmişe giderken bitkiler:
    • İlk önce kök, gövde ve yaprak gibi yapılar kazanır.
    • Daha sonra tohum ve damar sistemleri geliştirir.
    • En gelişmiş bitkiler çiçek, meyve ve daha kompleks tohum yapısına ulaşır.
  1. IV (En ilkel): Kök ve tohum yapıları yok, bu da IV’ün ilkel bitkilerden (örneğin, yosunlar) olduğunu gösterir.
  2. III: Tohum yok, ancak kök var. Çenek ve meyve yapıları bulunmuyor, bu da eğrelti otları gibi ilkel damarlı bitkilere işaret eder.
  3. II: Tek çenek, tek çenekli (monokot) tohum yapısı var, meyveleşmemiş yapıda. Bu, daha gelişmiş, fakat henüz iki çenekli bitkiler kadar değil.
  4. I (En gelişmiş): Çift çenek, meyve var. En gelişmiş angiospermleri (çiçekli bitkiler) temsil eder.

Sıralama: IV - III - II - I

Doğru seçenek: E)

5. Bitki türlerinin tümünde I. saçak kök, II. fotosfosforilasyon, III. geniş yüzeyli yaprak, IV. replikasyon özelliklerinden hangileri görülür?

• I. Saçak kök: Tüm bitki türlerinde görülen bir kök tipi değildir, bazı bitkiler kazık kök sistemine sahiptir.

• II. Fotosfotilasyon: Fotosentezin bir parçası olarak tüm fotosentetik bitkilerde gerçekleşir.

• III. Geniş yüzeyli yaprak: Öne çıkan bir özellik olmasına rağmen, tüm bitki türlerinin ortak özelliği değildir, çünkü bazı bitkilerde yaprak yapısı çok küçüktür veya değişmiştir.

• IV. Replikasyon: Canlıların ortak bir özelliğidir, bu nedenle bütün bitki türleri için geçerlidir.

Doğru yanıt: II ve IV

Doğru seçenek: E)

6. Gerçek mantarlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

• A) Depo maddeleri glikojendir.

• Doğru, çünkü mantarlar glikojen şeklinde enerji depolarlar.
  • B) İlaç yapımında kullanılabilirler.

• Doğru, bazı mantarlar antibiyotik gibi ilaçların üretiminde kullanılır.
  • C) Mayalanma olaylarında görev alırlar.

• Doğru, maya mantarları ekmek yapımı ve alkol fermantasyonu gibi işlemlerde rol oynar.
  • D) Su ve mineralleri odun borularıyla taşır.

• Yanlış, mantarlar odun borularına (ksilem gibi) sahip değildir; bu ifade bitkiler için geçerlidir.
  • E) Hücre çeperleri vardır.

• Doğru, mantarların hücre çeperleri kitin içerir.

Yanlış ifade: D)

7. Üç farklı türün incelenmesiyle elde edilen özelliklerden bazıları aşağıda verilmiştir.

• X türünün saprofit olduğu ve çekirdek zarının olduğu
    • Y türünün inorganik madde oksidasyonu yaptığı
    • Z türünün organik madde sentezi için ışık enerjisi kullandığı ve kloroplastının bulunduğu

Bu özelliklerden hangileri doğru?

X, Y ve Z türleri için:

• I. X, fungi âleminden bir canlı olabilir.

• Doğru, çünkü saprofitler arasında mantarlar vardır.
  • II. Y, prokaryot bir canlıdır ve kendi besinini yapar.

• Yanlış, inorganik madde oksidasyonu bazı prokaryot bakteriler tarafından yapılır, fakat kendi besinini yapmaları garanti değildir.
  • III. Z, ökaryot hücre yapısına sahip olamaz.

• Yanlış, Z türü fotosentez yaparak organik madde sentezleyen bir canlı ve bu tarz canlılar genellikle ökaryottur (örneğin, bitkiler).

Doğru ifadelere bakarsak: Yalnız I

Doğru seçenek: A)

8. Bir bitkinin, tohumlu bitki olduğu, aşağıdaki özelliklerden hangilerine bakılarak anlaşılabilir?

• I. İletim demetlerinin bulunması

• İletim demetleri hem tohumlu hem de tohumlu olmayan damarlı bitkilerde bulunur; bu yüzden yalnızca bu bilgi yeterli değildir.
  • II. Eşeysiz üreyebilmesi

• Eşeysiz üreme tohumlu veya tohumlu olmayan birçok bitkide mümkün olabilir.
  • III. Fotosentez yapması

• Hem tohumlu hem de tohumlu olmayan bitkiler fotosentez yapar; dolayısıyla bu bilgi de yeterli değildir.
  • IV. Çift çenekli olması

• Çift çeneklilik, tohumlu bitkilerde bir özelliktir ve yalnızca tohumlu bitkilerde çift çenekli ve tek çenekli ayrımı yapılır.

Doğru yanıtlar: IV (Çift çenekli olması)

Doğru seçenek: B) Yalnız IV