Sorumatik hesabını silmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayıp bize özel mesaj ile bildiriniz. Ayrıca profiliniz>ayarlar bölünmeden de hesabınızı silme isteği gönderebilirsiniz
Sorumatik platformundaki hesabınızı silmek ve içeriklerinizin arama motorlarından kaldırılmasını sağlamak için izlemeniz gereken adımlar aşağıda detaylandırılmıştır.
[Hesap Silme Talebi Gönder]: Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak için profil ayarlarınızdan veya destek kanallarından talep oluşturmanız gerekmektedir.
Sorumatik hesabınızı silmek için iki ana yöntem bulunmaktadır:
Profil Ayarları Üzerinden: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Profil > Ayarlar > Tercihler bölümüne giderek “Hesabımı Sil” (Delete my account) seçeneğini kullanabilirsiniz.
Destek E-postası Üzerinden: Talebinizi doğrudan sorumatikuygulama@gmail.com adresine, kayıtlı e-posta adresinizden bir mesaj göndererek iletebilirsiniz.
Pro İpucu: Hesap silme işlemi gerçekleştikten sonra içeriklerinizin sistemden tamamen temizlenmesi yönetici onayına bağlı olarak 24-48 saat sürebilir.
2. Google ve Arama Motorlarından İçerik Kaldırma
Hesabınız silinse bile, paylaştığınız içerikler bir süre daha Google arama sonuçlarında görünebilir. Bunun nedeni Google’ın web sayfalarını indekslemiş (belleğine almış) olmasıdır.
Otomatik Güncelleme: Sorumatik üzerinden içerik silindiğinde, Google botları siteyi tekrar ziyaret ettiğinde içeriğin olmadığını görecek ve sonuçlardan kaldıracaktır.
Manuel Talep: Süreci hızlandırmak için * aracını kullanarak silinen sayfanın bağlantısını Google’a bildirebilirsiniz.
3. Karşılaştırma: Hesap Silme vs. İçerik Gizleme
Özellik
Hesap Silme
İçerik Gizleme / Anonimleştirme
Profil Erişimi
Tamamen kapatılır
Profil kalır, isim gizlenir
Eski Sorular
Genellikle anonimleşir
“Anonim” kullanıcıya devredilir
Google Sonuçları
Zamanla silinir
Başlık uygunsa kalabilir
Geri Dönüş
İmkansızdır
Mümkündür
4. Özet Tablo
İşlem
Yapılması Gereken
Hesap Kapatma
Profil Ayarları > Hesabımı Sil
Veri Temizliği
Destek ekibine e-posta gönderimi
Google Temizliği
Google Search Console üzerinden talep
5. Sıkça Sorulan Sorular
1. Hesabım silindiğinde paylaştığım sorular hemen silinir mi?
Sorumatik politikalarına göre, eğitim bütünlüğünü bozmamak adına sorularınız anonimleştirilerek kalabilir. Tüm içeriklerin tamamen kaldırılmasını istiyorsanız e-posta ile özel talep iletmelisiniz.
2. Google’daki ismim ne zaman kalkar?
Google’ın arama dizinini güncellemesi genellikle 1 ila 4 hafta arasında sürer. Manuel talep oluşturursanız bu süre birkaç güne düşebilir.
3. Uygulama içerisindeki verilerim ne olur?
Hesap silme işlemiyle birlikte uygulamadaki kişisel verileriniz ve profil bilgileriniz kalıcı olarak veritabanından silinir.
Sonraki Adımlar
Hesabınızın silinmesi ve içeriklerinizin kaldırılması için yukarıdaki yöntemlerden hangisini kullanmayı tercih edersiniz? Destek ekibine e-posta gönderirken kullanıcı adınızı belirtmeyi unutmayın.
Sorumatik platformundaki hesabınızı kalıcı olarak kapatmak ve kişisel verilerinizin platformdan kaldırılmasını sağlamak için izlemeniz gereken resmi prosedürler aşağıda adım adım açıklanmıştır.
Hesap silme işlemi gerçekleştirmek için profil ayarlarınızı kullanabilir veya doğrudan yönetim birimiyle iletişime geçebilirsiniz.
Sorumatik hesabınızı sonlandırmak için iki yetkili kanal bulunmaktadır:
Ayarlar Menüsü: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Profil > Ayarlar > Tercihler sekmesine tıklayın. Sayfanın en altında yer alan “Hesabımı Sil” (Delete my account) butonunu kullanarak otomatik süreci başlatabilirsiniz.
E-posta ile Talep: Kayıtlı e-posta adresinizden sorumatikuygulama@gmail.com adresine kullanıcı adınızı belirterek bir talep mesajı gönderebilirsiniz.
Pro İpucu: E-posta ile gönderilen taleplerde işlemin daha hızlı tamamlanması için sistemde kayıtlı olduğunuz e-posta adresini kullanmanız güvenlik doğrulaması açısından kritiktir.
2. İçerik Kaldırma ve Anonimleştirme
Hesabınız silindiğinde, profil bilgileriniz (isim, biyografi, fotoğraf) sistemden tamamen kaldırılır. Ancak paylaşılan soruların akıbeti iki farklı şekilde gerçekleşir:
Anonimleştirme: Eğitim bütünlüğünü korumak adına, diğer kullanıcıların cevap verdiği sorularınız genellikle kullanıcı adınız kaldırılarak “Anonim” statüsüne geçirilir.
Tam Kaldırma: Eğer sorularınızın da tamamen silinmesini istiyorsanız, e-posta ile talebinizi iletirken “Tüm içeriklerimin kaldırılmasını istiyorum” ibaresini özellikle belirtmelisiniz.
3. Arama Motorlarından Veri Temizleme (Google, Yandex vb.)
Hesabınız Sorumatik üzerinden silinse dahi, Google aramalarında isminiz bir süre daha görünebilir. Bunun nedeni Google İndeksleme sistemidir.
Doğal Süreç: Google botları Sorumatik sitesini tekrar taradığında sayfanın silindiğini fark eder ve sonucu listeden kaldırır (1-4 hafta).
Hızlı Kaldırma: Süreci hızlandırmak için Google’ın “Eski İçeriği Kaldır” aracını kullanarak ilgili sayfanın URL’sini bildirebilirsiniz.
1. Hesabımı sildikten sonra aynı kullanıcı adıyla tekrar kayıt olabilir miyim?
Genellikle silinen kullanıcı adları sistem güvenliği nedeniyle bir süre tekrar alınamaz.
2. Silme talebi gönderdim ancak hesabım hala aktif görünüyor?
E-posta ile gönderilen talepler manuel olarak incelendiği için işlem süresi hafta sonlarına denk gelirse 2-3 iş günü sürebilir.
3. Başkasının sorduğu soruya verdiğim cevaplar silinir mi?
Hesap silindiğinde verdiğiniz cevaplar “Anonim” olarak kalır; kişisel verileriniz (profil linkiniz gibi) bu cevaplardan temizlenir.
Sonraki Adımlar
Hesabınızı silme işlemini Ayarlar menüsü üzerinden mi başlatmak istersiniz, yoksa tüm içeriklerinizin kaldırılması için yönetim ekibine bir e-posta mı göndermemi istersiniz?