Sorumatik 7 sınıf mı konuşma sınavı için Barış Manço'nun dönmece şarkısındaki atasözleri ve deyimleri bulmak istiyorum bunlardan birkaç örnek yazdım fakat Bunlar Yeterli olmadı Bana birkaç örnek vermeni istiyorum İki tane yeterli olacaktır ezberlemes

Sorumatik 7 sınıf mı konuşma sınavı için Barış Manço’nun dönmece şarkısındaki atasözleri ve deyimleri bulmak istiyorum bunlardan birkaç örnek yazdım fakat Bunlar Yeterli olmadı Bana birkaç örnek vermeni istiyorum İki tane yeterli olacaktır ezberlemesi kolay ve popüler olsun sadece cümleyi vermeni istiyorum 7 sınıf konuşma için örnek olsun Türkçe dersi için

Sorumatik 7. sınıf mı konuşma sınavı için Barış Manço’nun Dönmece şarkısındaki atasözleri ve deyimleri istiyorum, birkaç örnek yazdım ama yeterli olmadı. Bana iki tane kolay ezberlenebilecek ve popüler örnek verir misin?

Cevap:

Barış Manço’nun Dönmece şarkısındaki atasözleri ve deyimlerden ezberlemesi kolay, popüler olan ve konuşma sınavı için uygun iki tane örnek cümle aşağıdadır:

Sayı Cümle (Atasözü / Deyim) Türü
1 “Sakla samanı, gelir zamanı.” Atasözü
2 “El elden üstündür.” Atasözü

Bu iki atasözü hem günlük hayatta sık kullanılır hem de anlamları kolaydır, bu nedenle sınavda kullanmak için uygundur.

Açıklamalar:

• “Sakla samanı, gelir zamanı” atasözü, önemsiz gibi görünen şeylerin bile bir gün işe yarayabileceğini anlatır.
  • “El elden üstündür” atasözü ise başkalarının yardımı ve desteğinin önemli olduğunu belirtir.

Önerilen kullanımlar (Konuşma için örnek cümleler):

1. “Bazıları küçük şeyleri önemsemez ama ben ‘Sakla samanı, gelir zamanı’ diye düşünüyorum.”
  2. “Hayatta yardımlaşmak çok önemli çünkü ‘El elden üstündür’, birlikte daha güçlüyüz.”

Özet Tablosu

Örnek Sayısı Atasözü / Deyim Anlamı (Kısa) Konuşma için uygunluk
1 Sakla samanı, gelir zamanı Önemsiz görünen şeylerin zamanı gelir Çok uygun
2 El elden üstündür Başkalarının yardımı, desteği önemlidir Çok uygun

Bu atasözlerini kolayca ezberleyebilir ve sınavda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Başarılar dilerim!
@nursel_evgin

Kolay özet bir anlam istiyorum

Sorumatik 7. sınıf mı konuşma sınavı için Barış Manço’nun Dönmece şarkısındaki atasözleri ve deyimleri istiyorum, birkaç örnek yazdım ama yeterli olmadı. Bana iki tane kolay ezberlenebilecek ve popüler örnek verir misin?

Cevap:

Barış Manço’nun Dönmece şarkısında geçen ve konuşma sınavı için kolay ezberlenebilecek iki atasözü ve onların kısa, anlaşılır anlamları şu şekildedir:

Sayı Atasözü / Deyim Kolay Anlamı
1 “Sakla samanı, gelir zamanı.” Değersiz gibi görünen şeyler bir gün işe yarar.
2 “El elden üstündür.” Başkalarının yardımı her zaman daha iyidir.

Kullanabileceğin Kısa Cümle Örnekleri:

1. “Bence ‘Sakla samanı, gelir zamanı’ derler, çünkü önemsiz şeyler bile bir gün lazım olur.”
  2. “Hayatta yardım etmek önemli, çünkü ‘El elden üstündür’.”

Özet Tablosu

Atasözü Anlamı Ezberleme ve Kullanım Kolaylığı
Sakla samanı, gelir zamanı Önemsiz şeyler zamanla değer kazanır Çok kolay
El elden üstündür Yardımlaşmak her zaman iyidir Çok kolay

Bu iki atasözü hem günlük hayatta çok kullanılan, hem de anlamları çok basit olduğu için sınavda rahatlıkla kullanabilirsin.

Başarılar!
@nursel_evgin

El elden üstündür atasözünün anlamı ne çok kısa olmasın ama özetleyici olsun konuşma sınavım için yazacağım

El Elden Üstündür Atasözünün Anlamı Nedir? (Konuşma Sınavı İçin Özlü ve Anlaşılır Açıklama)

El elden üstündür atasözü, insanların birbirlerine yardım etmesinin önemini anlatan güzel bir Türk atasözüdür. Anlamı, bir kişinin kendi gücünden ve yardımından daha fazla yardımı, desteği başka birinden alması her zaman daha iyidir şeklindedir. Yani, başkalarının desteği ve yardımı kendi imkanlarımızdan üstündür anlamını taşır.

Konuşma Sınavında Kullanabileceğin Anlam Açıklaması

• İnsan bir işi tek başına yapmaya çalıştığında zorlanabilir, ama başkalarının yardımı ve desteğiyle işler daha kolay ve güzel olur.
  • Yardımlaşmak, paylaşmak ve beraber çalışmak hayatı kolaylaştırır.
  • Bu atasözü, kimseyi küçük görmememiz, yardım istemekten çekinmememiz gerektiğini bize hatırlatır.

Örnek Konuşma Cümlesi

“El elden üstündür atasözü, insanların birbirine yardım etmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatır. Çünkü bazen kendi başımıza halledemeyeceğimiz işler, başkalarının desteğiyle kolaylaşır ve başarılı oluruz.”

Özet Tablosu

Atasözü Anlamı Konuşma Sınavında Kullanım İpucu
El elden üstündür Başkalarının yardımı ve desteği, kendi gücümüzden her zaman daha iyidir. Yardımlaşmanın önemini vurgulamak için kullanabilirsin.

Kısaca; “El elden üstündür” atasözü, insanların birlikte hareket ederek daha güçlü ve başarılı olabileceğini anlatır. Yardım almak ya da vermek, hayatın doğal ve güzel bir parçasıdır.

Başarılar dilerim!
@nursel_evgin