Bir günde 1 sayfa kitap okuyan Ayşe bir haftada kaç kitap okur 2 Müge bakkaldan tanesi 2 liradan 8 balon aldı Kaç lira öder 3 1 paket süt 5 liradır bir paket süt almak için kaç TL
Soruların Çözümleri
Sormuş olduğun sorularla ilgili detaylı çözümler aşağıda verilmiştir. Her bir soru için adım adım açıklama yapılacaktır.
1. Bir günde 1 sayfa kitap okuyan Ayşe bir haftada kaç sayfa okur?
Sorunun Analizi: 1 haftada kaç sayfa okuduğunu bulmak için, Ayşe bir günde kaç sayfa okuduğunu (1 sayfa) 7 günle çarpmalıyız.
Çözüm:
Ayşe’nin bir haftadaki toplam okuduğu sayfa sayısı:
\text{Bir günde okunan sayfa sayısı} \times \text{7 gün} = 1 \times 7 = 7 \, \text{sayfa}.
- Cevap: Ayşe bir haftada toplam 7 sayfa okur.
Adım | Günde Okunan Sayfa Sayısı | Haftanın Günleri | Toplam Sayfa |
---|---|---|---|
1 | 1 | 7 | 7 |
2. Müge bakkaldan tanesi 2 liradan 8 balon aldı. Kaç lira öder?
Sorunun Analizi: 1 balonun fiyatı 2 lira olduğundan, toplam maliyet için birim fiyatını balon sayısıyla çarpmalıyız.
Çözüm:
Toplam maliyet şu şekilde hesaplanır:
\text{Balon fiyatı (TL)} \times \text{Balon sayısı} = 2 \times 8 = 16 \, \text{lira}.
- Cevap: Müge toplamda 16 lira öder.
Adım | Balon Fiyatı (TL) | Balon Sayısı | Toplam Maliyet (TL) |
---|---|---|---|
1 | 2 TL | 8 | 16 TL |
3. 1 paket süt 5 liradır. Bir paket süt almak için kaç TL ödenir?
Sorunun Analizi: 1 paketin fiyatı zaten 5 TL verilmiş. Burada hesaplama yapmamıza gerek yok.
Cevap: Bir paket süt almak için 5 TL ödenir.
Adım | Paket Başına Fiyat (TL) | Paket Sayısı | Toplam Tutar (TL) |
---|---|---|---|
1 | 5 TL | 1 | 5 TL |
Toplu Sonuç Tablosu
Soru No | Soru | Çözüm | Sonuç |
---|---|---|---|
1 | Bir günde 1 sayfa okuyan Ayşe bir haftada kaç kitap/sayfa okur? | 1 \times 7 = 7 | 7 sayfa |
2 | Müge, tanesi 2 TL’den 8 balon alır. Kaç TL öder? | 2 \times 8 = 16 | 16 TL |
3 | 1 paket süt 5 TL ise bir paket süt almak için kaç TL ödenir? | 5 TL | 5 TL |
Ekstra Yardım: Başka soruların varsa ya da anlamadığın bir yer olursa mutlaka yazabilirsin. @Hiranur_Altunbey