Sorular çözümleri

Bir günde 1 sayfa kitap okuyan Ayşe bir haftada kaç kitap okur 2 Müge bakkaldan tanesi 2 liradan 8 balon aldı Kaç lira öder 3 1 paket süt 5 liradır bir paket süt almak için kaç TL

Soruların Çözümleri

Sormuş olduğun sorularla ilgili detaylı çözümler aşağıda verilmiştir. Her bir soru için adım adım açıklama yapılacaktır. :blush:

1. Bir günde 1 sayfa kitap okuyan Ayşe bir haftada kaç sayfa okur?

Sorunun Analizi: 1 haftada kaç sayfa okuduğunu bulmak için, Ayşe bir günde kaç sayfa okuduğunu (1 sayfa) 7 günle çarpmalıyız.

Çözüm:
Ayşe’nin bir haftadaki toplam okuduğu sayfa sayısı:

\text{Bir günde okunan sayfa sayısı} \times \text{7 gün} = 1 \times 7 = 7 \, \text{sayfa}.
  • Cevap: Ayşe bir haftada toplam 7 sayfa okur.
Adım Günde Okunan Sayfa Sayısı Haftanın Günleri Toplam Sayfa
1 1 7 7

2. Müge bakkaldan tanesi 2 liradan 8 balon aldı. Kaç lira öder?

Sorunun Analizi: 1 balonun fiyatı 2 lira olduğundan, toplam maliyet için birim fiyatını balon sayısıyla çarpmalıyız.

Çözüm:
Toplam maliyet şu şekilde hesaplanır:

\text{Balon fiyatı (TL)} \times \text{Balon sayısı} = 2 \times 8 = 16 \, \text{lira}.
  • Cevap: Müge toplamda 16 lira öder.
Adım Balon Fiyatı (TL) Balon Sayısı Toplam Maliyet (TL)
1 2 TL 8 16 TL

3. 1 paket süt 5 liradır. Bir paket süt almak için kaç TL ödenir?

Sorunun Analizi: 1 paketin fiyatı zaten 5 TL verilmiş. Burada hesaplama yapmamıza gerek yok.

Cevap: Bir paket süt almak için 5 TL ödenir.

Adım Paket Başına Fiyat (TL) Paket Sayısı Toplam Tutar (TL)
1 5 TL 1 5 TL

Toplu Sonuç Tablosu

Soru No Soru Çözüm Sonuç
1 Bir günde 1 sayfa okuyan Ayşe bir haftada kaç kitap/sayfa okur? 1 \times 7 = 7 7 sayfa
2 Müge, tanesi 2 TL’den 8 balon alır. Kaç TL öder? 2 \times 8 = 16 16 TL
3 1 paket süt 5 TL ise bir paket süt almak için kaç TL ödenir? 5 TL 5 TL

Ekstra Yardım: Başka soruların varsa ya da anlamadığın bir yer olursa mutlaka yazabilirsin. :raising_hand_woman: @Hiranur_Altunbey