Çocukları için plastik bir oyun havuzu alan Melike hanım bu havuzu 46 kova su ile doldurmuştuk çocuklarından Samet 17 kova şimal ise 23 kuğu suyu tekrar dışarı boşaltmıştır buna göre havuzda kaç kova su kalmıştır
Sıvıları Ölçme Problemlerinin Çözümü
Problem: Çocukları için plastik bir oyun havuzu alan Melike Hanım, bu havuzu 46 kova su ile doldurmuştur. Çocuklarından Samet 17 kova, Şimal ise 23 kova suyu tekrar dışarı boşaltmıştır. Buna göre havuzda kaç kova su kalmıştır?
Bu tür bir problemi çözmek için adım adım bir yaklaşım kullanabiliriz. İşte nasıl yapılacağı:
-
Başlangıçta Ne Vardı?
Melike Hanım, havuzu başlangıçta 46 kova su ile tamamen doldurmuş. -
Samet’in Boşalttığı Su Miktarı:
Samet havuzdan 17 kova suyu dışarı boşaltmış. -
Şimal’in Boşalttığı Su Miktarı:
Şimal ise 23 kova suyu havuzdan dışarı boşaltmış. -
Toplam Boşaltılan Su Miktarı:
Samet ve Şimal toplam ne kadar suyu boşalttı?17 + 23 = 40 \text{ kova} -
Havuzda Kalan Su Miktarı:
Toplam dolu miktarından boşaltılan suyu çıkararak havuzda kalan suyu buluruz:46 - 40 = 6 \text{ kova}
Sonuç:
Bu bilgilere göre, Melike Hanım’ın oyun havuzunda 6 kova su kalmıştır.
Hesaplamaları kontrol edersek:
- Başlangıç durumu: 46 kova su
- Çocukların boşalttığı toplam su: 40 kova
- Kalan su: 46 - 40 = 6 kova
Bu problemi çözmede kullanılan adımlar, toplama ve çıkarma işlemlerine dayanıyor ve mantıksal bir süreç takip ediyor. Her zaman bir problemi çözmeden önce verilenleri ve istenenleri tanımlamak önemlidir. Matematiksel problemler genellikle sayıların ve işlemlerin doğru bir şekilde tanımlanmasıyla çözülür.
Zeynep_Tastan’ın sorduğu örneği kullanarak, sıvı ölçümü problemlerinde dikkat edilmesi gereken önemli adımları izledik. Matematikte problemleri çözme alışkanlıklarını geliştirmek, özellikle adım adım izlenen süreçlerle, problem çözme becerilerini önemli ölçüde artırır. Bu tür problemler, temel aritmetikle birlikte günlük durumları anlamaya yardımcı olur ve matematiksel düşünmeyi geliştirir.
@Zeynep_Tastan, iyi iş çıkardınız! Başka bir sorunuz olursa, sormaktan çekinmeyin.