Sınav sorusu ingilizce

You are secratery and a customer valla to talk to yout menager but the iş büst what do you say

Sınav Sorusu Konusu: İş Görüşmesi Simülasyonu

Cevap:

Bu sorunun konusu, bir iş ortamında geçen müşteri hizmetleri senaryosudur. Soruda bir sekreter rolü üstlenen bir kişi, bir müşterinin yöneticisiyle konuşmak istemesi durumunda nasıl cevap vereceğini düşünmektedir. Aşağıda böyle bir durumda nasıl bir yaklaşım sergilenebileceği açıklanmıştır.

Durum Açıklaması:

• Rolünüz: Sekreter
  • Durum: Bir müşteri, yöneticinizle konuşmak istiyor. Ancak siz, işlerin bugün yoğun olduğunu ve yöneticinizin meşgul olduğunu biliyorsunuz.

Çözüm Adımları:

Adım 1: Nezaketle Yanıt Ver

Öncelikle, müşteriyle konuşurken nazik ve profesyonel bir dil kullanmanız önemlidir. Müşteriye doğru bir bilgi vermek ve yöneticinizin meşgul olduğunu uygun bir dille ifade etmek gereklidir.

Adım 2: Alternatifler Sun

Müşteriye, yöneticinizin şu anda müsait olmadığını ancak bir randevu ayarlayabileceğinizi veya ilerleyen zamanlarda tekrar arayarak şansınızı deneyebileceğinizi söyleyebilirsiniz.

Adım 3: Müşteriyi Bilgilendirin

Müşteriyi gerektiği şekilde bilgilendirin; mesajını yöneticinize ileteceğinizi ve mümkün olan en kısa sürede dönüş yapacağınızı belirtebilirsiniz.

Adım 4: İletişimi Sağlamlaştırın

Müşteriden iletişim bilgilerini alarak, yöneticinizin müsait olduğunda kendisine ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Örnek Cevap:

"Müşteri: Yöneticinizle konuşmam mümkün mü?

Sekreter: Merhaba, şu anda yöneticimiz meşgul, ancak size en iyi şekilde yardımcı olmak için bir randevu ayarlayabilirim! İsterseniz, mesajınızı kendisine iletir ve müsait olduğunda sizi bilgilendiririm.”

Sonuç:

Bu cevap, müşteri hizmetlerinde empati ve problem çözme yeteneklerinin kullanılması gerektiğini gösterir. Müşterinin ihtiyaçlarını anladığınızı ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsediğinizi ifade eder.

Sonuç Cevap:

İş ortamında profesyonel ve çözüm odaklı bir yaklaşım ile müşteri taleplerini yönetmek önemlidir. Müşteriye saygılı ve yapıcı bir şekilde yanıt verilmeli, alternatif çözümler sunulmalıdır.