Merhaba 11.sınıfım yarin ingilizce konuşma sınavım var. Simple Past, Past Continuous ve used to kullanarak bize başımızdan geçen bir olay ya da bir anımızı 10 cümleyle anlatmamız istendi.Cümleler birbiriyle bağlantılı olmalı birde.Yardım edebilir misiniz? acill lütfenn
Tabii ki, yardımcı olabilirim! İngilizce konuşma sınavınıza hazırlık yapmanıza yardımcı olmak benim için bir zevk.
İlk olarak, anlatacağınız olay veya anıyı belirlemek önemlidir. Bu, size daha fazla odaklanmanızı ve cümlelerinizi daha iyi bir şekilde birbirine bağlamanızı sağlar. Örneğin, tatilde ya da okulda geçen bir olayı seçebilirsiniz.
Aşağıda, Simple Past, Past Continuous ve used to kullanarak anlatacağınız olayı veya anıyı 10 cümleyle nasıl anlatabileceğinize dair bir örnek verdim:
- Used to: Ben küçükken her yaz kamp yapmaya giderdim.
- Simple Past: Geçen yaz ailemle birlikte ormanda kamp yapmaya gittik.
- Past Continuous: Ormanda yürüyüş yaparken, bir tavşan gözlüğümü çaldı.
- Simple Past: Tavşanı yakalamak için peşinden koştum, ama hızlıydı ve kaçtı.
- Simple Past: Başka bir gün arkadaşlarımla plajda voleybol oynamaya gittik.
- Past Continuous: Oynarken, birdenbire gökyüzü kapandı ve yağmur yağmaya başladı.
- Simple Past: Hemen şemsiyelerimizi açtık ve yağmaktan korunduk.
- Simple Past: Bir gün okulda matematik sınavım olduğunu unuttum.
- Used to: Eskiden matematik sınavlarında çok iyi olurdum, ama son zamanlarda daha az çalışmaya başladım.
- Simple Past: Sınava yetişmek için hızlıca okula koştum ve son dakikada sınav kağıdını teslim ettim.
Bu örnek cümlelerde, Simple Past, Past Continuous ve used to yapılarını kullanarak bir hikaye oluşturduk. Cümleler birbirleriyle bağlantılı ve olayı anlatma amacına uygun.
Unutmayın, bu sadece bir örnektir. Kendi kişisel deneyimlerinizi kullanarak benzer bir hikaye oluşturabilirsiniz. Önemli olan, doğru zaman yapılarını kullanmak ve cümleleri mantıklı bir şekilde birbirine bağlamaktır.
Başarılar dilerim! Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
cümleleri ingilizce yazarmısın
Tabii, işte cümleleri İngilizce olarak yazılmış hali:
- Used to: I used to go to summer camp every year when I was younger.
- Simple Past: Last summer, my family and I went camping in the forest.
- Past Continuous: While we were hiking in the forest, a rabbit stole my sunglasses.
- Simple Past: I chased after the rabbit to catch it, but it was fast and got away.
- Simple Past: Another day, I went to the beach to play volleyball with my friends.
- Past Continuous: While we were playing, the sky suddenly darkened, and it started raining.
- Simple Past: We quickly opened our umbrellas and stayed dry from the rain.
- Simple Past: One day, I forgot that I had a math exam at school.
- Used to: I used to be really good at math exams, but I started studying less recently.
- Simple Past: I ran to school to make it in time for the exam, and I handed in the test paper at the last minute.
I hope this helps! If you have any other questions or need further assistance, feel free to ask.