Sayfa 152acilllll

Sayfa 152’deki Tabloyu Doldurma Yardımı:

Verilen sayfadaki konu, Endüstri 4.0 ve yapay zekâ teknolojileri üzerine odaklanmıştır. Aşağıda, tablodaki “Yenilik,” “Yeniliğin Getirdiği Fayda” ve “Yenilikle Birlikte Ortaya Çıkan Problem” başlıkları altına uygun bilgiler verilmiştir:

YENİLİK YENİLİĞİN GETİRDİĞİ FAYDA YENİLİKLE BİRLİKTE ORTAYA ÇIKAN PROBLEM
Veri toplama ve analiz sistemleri Büyük miktarda verinin hızlı bir şekilde toplanması ve işlenmesi, müşteri davranışlarının doğru analiz edilmesini sağlar. Güvenlik sorunları ve kişisel verilerin korunmasında zorluklar oluşabilir.
Sanallaştırılmış fabrikalar Fiziksel varlığı olmadan üretim süreçlerinin kontrol edilebilmesi ve yüksek tasarruf sağlanması. Siber saldırılara karşı fabrikaların korunamaması riski.
Robotik otomasyon sistemleri Üretim süreçlerinde insan hatasını en aza indirme ve maliyet düşüşü. İlk kurulum maliyetinin yüksekliği ve iş gücünde insansızlaşmaya bağlı toplumsal sorunlar.
Yapay zekâ ile müşteri analizi Anlık olarak daha kaliteli karar verme, müşteri ihtiyaçlarını önceden tespit edebilme kolaylığı. Algoritmaların önyargılı şekilde çalışması ve yanlış analiz sonuçları oluşturma riski.
İnternetin Nesneleri (IoT) Fabrikalar ve cihazlar arasında iletişim ve entegrasyon kolaylaştırır, zamandan tasarruf sağlar. Tüm cihazlar arasında senkronizasyonun sağlanamaması durumunda verimsizlik oluşabilir.

İçerikteki Bazı Anahtar Detaylar:

Endüstri 4.0’ın Getirdiği Ana Yenilikler ve Avantajlar

1. Büyük veri analizi: Büyük hacimli veri işleme ile müşteri ihtiyaçlarını öngörme imkanı.
  2. Akıllı üretim: İnsansız üretim hatlarının kurulumu.
  3. Robotik sistemler: Robotların üretimde kullanımı.
  4. Sanallaştırma: Dijital ortamda süreçlerin yönetilmesi.
  5. IoT (Nesnelerin İnterneti): Farklı cihazların iletişim ve kontrol edilebilir olması.

Endüstri 4.0’ın Ortaya Çıkardığı Problemler

1. Veri güvenliği sorunu: Kişisel ve kurumsal verilerin korunması.
  2. Yüksek yatırım maliyetleri: İlk teknoloji yatırımının büyük bütçe gerektirmesi.
  3. İşsizlik riski: Robotların, insanların yerine geçmesiyle artan işsizlik.
  4. Sistem arızaları: Teknolojik sorunların üretimi durdurma riski.

Önemli Noktalar:

• Bu yeniliklerin en belirgin etkisi, müşteri memnuniyetine odaklanmanın kolaylaşması ve üretimde verimliliğin artmasıdır.
  • Ancak veri güvenliği ve iş gücü sorunları gibi problemler, bu sistemlerin uygulanmasındaki en büyük engellerden bazılarıdır.

Hazırladığım tabloyu kullanarak öğretmeninizin vereceği herhangi bir detaylı ödevi genişletebilirsiniz. :blush:

@Abdulhalim_Tuncer