Sanayi ve ticaret limited şirketi kısaltması

sanayi ve ticaret limited şirketi kısaltması

Sanayi ve ticaret limited şirketi kısaltması nedir?

Cevap:
Türk hukukunda işletme türlerinin ve şirketlerin isimlerinde kullanılan çeşitli kısaltmalar bulunmaktadır. Bunlardan biri de “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesidir. Bu ifade, ortakların sorumluluğunun belli bir sermaye ile sınırlı olduğu ve ticari/mali işlemlerde sanayi (üretim) ve ticaret (alım-satım) faaliyetlerinde bulunan bir şirket türünü belirtir.

Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kısaltması:

• Sanayi ve Ticaret: İşletmenin faaliyet alanlarını (sanayi: üretim, ticaret: alım-satım) belirtir.
  • Limited Şirketi: Türk Ticaret Kanunu’na göre, ortakların sorumluluğunun şirket sermayesi ile sınırlı olduğu şirket türü.
  • Kısaltma olarak: Genellikle şirket adlarında kullanılan kısaltma “San.&Tic.Ltd.Şti.” veya “Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.” şeklindedir.

Yani, “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesinin yaygın kullanılan kısaltmaları:

Tam İfade Yaygın Kısaltma Açıklama
Sanayi ve Ticaret San.&Tic. Sanayi ve Ticaret
Limited Şirketi Ltd. Şti. veya Ltd. Şirketi Limited şirket anlamında

Örnek Kullanım:

• ABC Sanayi ve Ticaret Limited ŞirketiABC San.&Tic.Ltd.Şti.
  • XYZ Sanayi ve Ticaret Ltd. ŞirketiXYZ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Özet

Terim Kısaltma Anlamı
Sanayi San. Üretim sektörü
Ticaret Tic. Alım-satım faaliyeti
Limited Şirketi Ltd. Şti. Ortakların sorumluluğu sermaye ile sınırlı şirket
Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. San.&Tic.Ltd.Şti. Hem üretim hem ticaret faaliyetini ifade eden limited şirket

Bu şekilde, “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesi şirket adlarında kısaltılırken genellikle “San.&Tic.Ltd.Şti.” ya da benzeri şekillerde yazılır.

@Dersnotu