sanayi ve ticaret limited şirketi kısaltması
Sanayi ve ticaret limited şirketi kısaltması nedir?
Cevap:
Türk hukukunda işletme türlerinin ve şirketlerin isimlerinde kullanılan çeşitli kısaltmalar bulunmaktadır. Bunlardan biri de “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesidir. Bu ifade, ortakların sorumluluğunun belli bir sermaye ile sınırlı olduğu ve ticari/mali işlemlerde sanayi (üretim) ve ticaret (alım-satım) faaliyetlerinde bulunan bir şirket türünü belirtir.
Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kısaltması:
- Sanayi ve Ticaret: İşletmenin faaliyet alanlarını (sanayi: üretim, ticaret: alım-satım) belirtir.
- Limited Şirketi: Türk Ticaret Kanunu’na göre, ortakların sorumluluğunun şirket sermayesi ile sınırlı olduğu şirket türü.
- Kısaltma olarak: Genellikle şirket adlarında kullanılan kısaltma “San.&Tic.Ltd.Şti.” veya “Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.” şeklindedir.
Yani, “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesinin yaygın kullanılan kısaltmaları:
| Tam İfade | Yaygın Kısaltma | Açıklama |
|---|---|---|
| Sanayi ve Ticaret | San.&Tic. | Sanayi ve Ticaret |
| Limited Şirketi | Ltd. Şti. veya Ltd. Şirketi | Limited şirket anlamında |
Örnek Kullanım:
- ABC Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi → ABC San.&Tic.Ltd.Şti.
- XYZ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi → XYZ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.
Özet
| Terim | Kısaltma | Anlamı |
|---|---|---|
| Sanayi | San. | Üretim sektörü |
| Ticaret | Tic. | Alım-satım faaliyeti |
| Limited Şirketi | Ltd. Şti. | Ortakların sorumluluğu sermaye ile sınırlı şirket |
| Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. | San.&Tic.Ltd.Şti. | Hem üretim hem ticaret faaliyetini ifade eden limited şirket |
Bu şekilde, “Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ifadesi şirket adlarında kısaltılırken genellikle “San.&Tic.Ltd.Şti.” ya da benzeri şekillerde yazılır.