Sakla samanı gelir zamanı ile ilgili cümle

sakla samanı gelir zamanı ile ilgili cümle

Sakla samanı, gelir zamanı ile ilgili cümle nedir?

Cevap:

“Sakla samanı, gelir zamanı” atasözü, küçük ve önemsiz gibi görünen şeylerin zamanla değer kazanabileceğini anlatır. Bu atasözünü içeren örnek cümleler aşağıda verilmiştir:

Cümle Örnekleri Açıklama
“Eski kitapları satmadım çünkü sakla samanı, gelir zamanı.” Önemsiz görülen kitapların ileride değer kazanabileceği ifade edilir.
“Bu küçük yatırım belki şimdi önemsiz görünüyor ama sakla samanı, gelir zamanı.” Şimdilik az değerli görünen yatırımın gelecekte faydalı olacağı vurgulanır.
“Tatlı dille söylenen güzel sözleri unutma, sakla samanı gelir zamanı.” Önemsiz görülen güzel sözlerin bile ileride işe yarayabileceği anlatılır.

Atasözünün anlamı:

• “Sakla samanı, gelir zamanı”, değerli veya faydalı olabileceği için önemsiz görülen şeyleri atmayıp saklamak gerektiğini anlatır.
  • Küçük şeylerin zamanla önem kazanabileceğine dair bir öğüttür.

Özet Tablosu

Atasözü Anlamı Cümle Örneği
Sakla samanı, gelir zamanı Önemsiz görünen şeyler zamanla değer kazanır, elden çıkarmamak gerekir. Eski eşyalarımı attım ama bazılarını sakla samanı gelir zamanı dedim.

Özet:
“Sakla samanı, gelir zamanı” atasözü, önemsiz görülen şeylerin dahi bir gün işe yarayabileceğini ve bu nedenle atılmaması gerektiğini anlatır. Bu atasözü içeren cümlelerde, küçük ve değersiz gibi görünen şeylerin ileride fayda sağlayabileceği vurgulanır.

@Dersnotu