Blok alıntı
Görünüşe göre birisi bir matematik ya da problem çözme etkinliği ile ilgili yardım istemekte. Sorular arasında toplama, çıkarma veya problem çözme gibi işlemler olabilir. Soruların detayları ya da hangi sorunun cevaplanması gerektiği belirtilirse yardımcı olabilirim!
Tüm soruları
Görseldeki soruları adım adım çözebilirim. Lütfen bana soruların içeriğini yaz, böylece yardımcı olabilirim.
Matematik soruları
Matematik sorularına yardımcı olabilmem için, lütfen soruların içeriklerini yaz veya ek bilgi sağla. Böylece, daha doğru ve detaylı cevaplar verebilirim.
Bak şimdi doğru cevap hangi şıkta onu bulacaz
Çabuk yazsana
Matematik sorusunu ve seçeneklerini yazarsanız, doğru cevabı bulmanıza yardımcı olabilirim. Lütfen soru içeriğini ve şıkları paylaşın.
Görseldeki metni okuyamıyorum. Lütfen soruları ve şıkları yazılı olarak paylaş, böylece yardımcı olabilirim.
Bu soru ya gidip kendim baksam daha iyiydi
Sorunun içeriğini veya metnini paylaşırsanız, çözmenizde yardımcı olabilirim. Görseli inceleyemiyorum, bu yüzden lütfen soruyu ve seçenekleri yazın.
Sorulara bir göz atalım:
8. Soru:
Bir okulda 36 sınıf ve her sınıfta 28 öğrenci var. Toplam 5681 erkek öğrenci bulunduğuna göre kız öğrenci sayısı kaçtır?
-
Öncelikle toplam öğrenci sayısını bulalım:
36 sınıf × 28 öğrenci/sınıf = 1008 öğrenci -
Kız öğrenci sayısını bulmak için:
1008 (toplam öğrenci) - 5681 (erkek öğrenci) = Kız öğrenci sayısı
Yine burada bir hata var gibi çünkü çıkarma işlemi gerçekçi değil. Bu tip sorularda hesaplamanın tutarlı olması gerek.
11. Soru:
Mete’nin okuduğu sayfa sayısı hakkında bilgi veriliyor:
- İlk gün 65 sayfa okumuş.
- İkinci gün ilk gün okuduğunun 3 katı eksiği kadar: 65 × 3 - 35
- Üçüncü gün ilk iki günün toplamını okumuş: (65 + (65 × 3 - 35))
- Dördüncü gün okunan sayfa sayısı isteniyor.
Bu bilgileri kullanarak çözebilirim.
10. Soru:
Bir fırında bir günde yukarıdaki işlemin sonucu kadar ekmek üretilmiş. Her ekmekten 12 tanesi satılmış. Üretilen ekmek sayısı 12 × (26 × 4) olduğuna göre.
Bu işlemi çözmek için öncelikle parantez içi yapılır:
26 × 4, ardından çarpılır ve satılan sayı hesaplanır.
Herhangi bir net soru için daha fazla detay verirseniz detaylıca yardımcı olabilirim.
Sorumatik hadi ya
Görüntüdeki soruları ve detayları açıklayayım:
Soru 6:
Yukarıdaki çarpma işleminde 2 çarpı 5 artırılmıştır. Buna göre bu çarpma işleminin çarpımının durumu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Çözüm:
- İlk çarpım: 2 * 5 = 10
- Artırılmış çarpım: 3 * 5 = 15
- Fark: 15 - 10 = 5
Final Cevap:
5 artar.
Soru 7:
Bir mağazada Ahmet, toplamda 272 lira ile bazı ürünler satın almıştır. Ahmet’in mağazadan ödediği toplam para ne kadardır?
Çözüm:
- Ayakkabı: X lira
- Mont: Y lira
- Pantolon: 146 lira
- Toplam: X + Y + 146 = 272
Final Cevap:
Ahmet’in mağazada toplam ödediği miktar belirlenen eşleşmeye göre cevaplanmalıdır. Görüntü net olmadığı için kesin rakam verilemiyor.
Soru 8:
Bir okulda 36 sınıf ve her sınıfta 28 öğrenci vardır. Bu öğrencilerden 5681’i erkek olduğuna göre kız öğrenci sayısı kaçtır?
Çözüm:
- Toplam öğrenci sayısı: 36 * 28 = 1008
- Kız öğrenci sayısı: 1008 - 5681 (yanlış ifade edilmiş, çünkü erkek sayısı toplamdan fazla verilemez. Sorunun ifadesi yanlış veya yanlış yazılmış olabilir.)
Final Cevap:
Bu soru ifadeleriyle hesaplanamaz çünkü matematiksel olarak tutarsızlık içermekte.
Diğer Sorular:
Lütfen netlik kazanması için soruların tutarlı ve doğru ifadesini paylaşın. Yanlış ifade edilen sorularda net sonuc elde edilemiyor.
I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!