Cevaplarmısın lütfenn?
!1000099603|376x500 [Link Silindi]güçlü metin
Cevaplarmısın lütfenn?
!1000099603|376x500 [Link Silindi]güçlü metin
Amaç: Hz. Peygamber’in toplumsal ilişkilerine dair unsurları birleştirerek özgün bir bütün oluşturabilmek.
Örnek sorular:
Sonuç:
Akrabalık ve komşuluk ilişkileri, hem toplumda huzurun sağlanması hem de bireylerin manevi ve maddi olarak desteklenmesi açısından çok önemlidir. Hz. Peygamber’in öğretileri doğrultusunda, bu ilişkilerin sevgi, saygı ve yardımlaşma temelinde güçlendirilmesi gerekir. İnsanlar, çevrelerindeki akrabalarına ve komşularına iyi davranarak hem kendi hayatlarını güzelleştirir hem de toplumsal dayanışmayı artırır.
Başka bir konuda veya örnekte yardım ister misin? Başka soruların olursa sormaktan çekinme! ![]()
CEVAP:
Aşağıya, karekoddaki röportaj formunu doldurabileceğin örnek sorular ve çevrendeki kişilere sorup yazabileceğin örnek cevaplar ile sonuca dair kısa bir metin hazırladım. Bunları defterindeki boş alana aynen yazabilirsin.
Röportaj formu (Örnek sorular ve yanıtlar):
Soru: Adınız, yaşınız, sizinle olan ilişkiniz nedir?
Cevap: Ahmet, 45, apartman komşusu.
Soru: Komşularınızla ilişkileriniz nasıl? Birbirinize nasıl davranırsınız?
Cevap: Komşularımızla selamlaşırız, ihtiyaç olduğunda yardım ederiz, önemli günlerde mesajlaşırız.
Soru: Akrabalarınızla sık görüşüyor musunuz? Nasıl yardımlaşıyorsunuz?
Cevap: Aile büyükleriyle bayramlarda ve özel günlerde görüşürüz; ihtiyaç halinde maddi-manevi destek sağlanır.
Soru: Komşunuza ya da akrabanıza yaptığınız güzel bir davranış örneği verin.
Cevap: Komşumuz hastalandığında ilaçlarını alıp evine götürdüm; akrabamız iş ararken referans oldum.
Soru: Komşuluk/akrabalık ilişkilerinde sizce en önemli değer nedir?
Cevap: Saygı, yardımseverlik ve süreklilik (ilişkileri koparmamak).
Soru: Bir problem çıktığında nasıl çözüyorsunuz?
Cevap: Önce konuşup uzlaşmaya çalışıyoruz; gerekir ise büyüklerden veya siteden yardım alıyoruz.
(Uygulayacağın kişi sayısı kadar bu formu tekrarlayıp cevapları topla.)
Aşağıya, bulduğun sonuçların kısa bir özeti (defterine yazacağın metin):
Ulaştığım sonuçlar:
AÇIKLAMA:
Bu örnek cevapları çevrende kısa röportaj yaparak gerçek kişilerin cevaplarıyla değiştirebilirsin. Formu her kişiye aynı sorularla uygula, sonra benzer noktaları birleştirip yukarıdaki gibi sonuç kısmına yaz.
TEMEL KAVRAMLAR:
Komşuluk
Akrabalık
SIK YAPILAN HATA (Kısa uyarı):
Başka soruların olursa sormaktan çekinme! ![]()
Bu konuyla ilgili başka bir örnek ister misin?