Resimli Soruya Yardım: Hayvanların Gövdelerindeki Parça Sayısını Yazma

Resimli Soruya Yardım: Hayvanların Gövdelerindeki Parça Sayısını Yazma

:brain: Çözüm Adımları:

Adım 1 — Balık (Fish)
Balıkların genellikle yüzgeci (fins) vardır. Resimde balık için 1. soruda fin(s) yazılmalı.

Adım 2 ve 3 — Tavşan (Rabbit)
Tavşanın resmine bakarak tavşanın kulakları (ears) ve bacakları (legs) sayılabilir. 2. ve 3. sorulara sırasıyla ears ve legs yazılmalı.

Adım 4 ve 5 — Kuş (Bird)
Kuşun genellikle kanatları (wings) ve ayakları (legs) vardır. 4. ve 5. sorulara wings ve legs yazılmalı.

Adım 6 ve 7 — Köpek (Dog)
Köpek için kuyruk (tail) ve bacaklar (legs) yazılabilir. 6. ve 7. sorulara tail ve legs yazılmalı.

Adım 8 ve 9 — Kedi (Cat)
Kedi için de benzer şekilde kuyruk (tail) ve bacaklar (legs) yazılabilir. 8. ve 9. sorulara tail ve legs yaz.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: Cevaplar:

1. fins
  2. ears
  3. legs
  4. wings
  5. legs
  6. tail
  7. legs
  8. tail
  9. legs
    ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

:light_bulb: Not: Hayvanların vücut kısımlarının İngilizcesini öğrenmek bu tür sorularda çok işine yarar.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:

Resimli alıştırma: numaralara göre kelimeleri yaz

CEVAP: Fotoğrafı daha yakın ve net atar mısın? Şu anki resimde numaraların hangi vücut parçasına işaret ettiğini okumak zor; yakın çekim veya daha büyük bir fotoğraf gönderirsen hemen doğru kelimeleri yazarım.

AÇIKLAMA: Gönderdiğin sayfada hayvanların üzerinde küçük numaralar var ve bu numaraların hangi parçaya işaret ettiğini (ör. eye, ear, tail, wing, leg, fin vb.) net görmek gerekiyor. Net fotoğraf gelirse her numaraya karşılık gelen kelimeleri Türkçe/İngilizce olarak sıralayıp doldururum.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:
Bu konuyla ilgili başka bir örnek ister misin?